Tips για μαμάδες: Γιατί ο απορροφητήρας κάνει θόρυβο

Πού μπορεί να οφείλεται ο θόρυβος του απορροφητήρα; 

Tips για μαμάδες: Γιατί ο απορροφητήρας κάνει θόρυβο
Bigstock

Ο απορροφητήρας κατά τη λειτουργία του έχει ένα συγκεκριμένο θόρυβο.

Ακόμα και οι νέας τεχνολογίας απορροφητήρες κάνουν ένα χαρακτηριστικό, αν και πιο διακριτικό ήχο, όταν είναι σε λειτουργία καθώς μαγειρεύεται.

Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν ο θόρυβος είναι πιο έντονος και συνεχής, υποδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την ύπαρξη βλάβης.

Έλεγχος του απορροφητήρα

Αρχικά ελέγξτε όλες τις βίδες του απορροφητήρα για να δείτε αν έχουν χαλαρώσει. Αν είναι παλιός ενδέχεται να έχει ξεβιδωθεί μία από τις βίδες και κάθε φορά λειτουργεί, κάνει ένα χαρακτηριστικό θόρυβο. Πάρτε ένα κατσαβίδι και τσεκάρετε μία μία τις βίδες. Ίσως χρειαστεί να τις αντικαταστήσετε αν έχει σκουριάσει έστω και μία από τον ατμό ή αν έχει λίπη.

Γενικά, καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα όταν καθαρίζετε τον απορροφητήρα, να τον ελέγχετε γιατί μπορεί να υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια.

aporrofitiras.jpg

Μοτέρ απορροφητήρα

Αν μετά τον καθαρισμό και τον έλεγχο του απορροφητήρα, ο θόρυβος συνεχίζεται, πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στο μοτέρ.

Συνήθως η βλάβη του μοτέρ συνδυάζεται με την κακή απόδοση του απορροφητήρα καθώς δεν τραβάει του ατμούς σε καμία ταχύτητα. Ελέγξτε λοιπόν αν το μοτέρ γυρίζει ή όχι, αν ρουφάει ή αν κάνει περισσότερο θόρυβο από τον κανονικό.

kathariotita-spitiou.jpg

Υπολείμματα λίπους

Μια άλλη πιθανή αιτία που προκαλεί ασυνήθιστο θόρυβο στον απορροφητήρα είναι η παρουσία υπολειμμάτων ή συσσώρευσης λίπους στα φίλτρα. Τα φίλτρα του απορροφητήρα συγκρατούν τα λίπη αν όμως "φράξουν" είναι πιθανό να επηρεαστεί η λειτουργία του απορροφητήρα.

Πώς να καθαρίσετε τον απορροφητήρα της κουζίνας σας εύκολα και οικολογικά

Με πληροφορίες από το soundproofcamp.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved