Tips για μαμάδες: Τι πρέπει να κάνετε αν στάζει η βρύση της κουζίνας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν στάζει η βρύση στο σπίτι σας. 

Tips για μαμάδες: Τι πρέπει να κάνετε αν στάζει η βρύση της κουζίνας
Bigstock

Δεν είναι σπάνιο στο σπίτι να στάζει η βρύση της κουζίνας ή του μπάνιου. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να σφίξτε τη βρύση, δεν επιδιορθώνεται το πρόβλημα. Θα πρέπει να κάνετε κάτι πιο δραστικό.

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε σε πρώτη φάση μόνοι σας:

Απενεργοποιήστε το νερό

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε όταν στάζει η βρύση, είναι να κλείσετε την βαλβίδα παροχής νερού ή την κύρια παροχή. Ανοίξτε στη συνέχεια τη βρύση για να αδειάσει από το νερό και βεβαιωθείτε ότι δεν στάζει ξανά.

Αποσυναρμολογήστε τη βρύση

Θα χρειαστείτε έναν κάβουρα κι ένα κατσαβίδι. Με τον κάβουρα θα ξεβιδώσετε τη βρύση και με το κατσαβίδι θα βγάλετε τη βίδα που συγκρατεί το λαστιχάκι στο στόμιο.

Οι βρύσες συμπίεσης έχουν ορειχάλκινο στέλεχος βαλβίδας που μπορεί να ξεβιδωθεί. Οι βρύσες φυσιγγίων μπορούν να τραβηχτούν κατευθείαν προς τα έξω.

Μόλις αποσυναρμολογήστε τη βρύση, αναζητήστε το λαστιχάκι που συνήθως είναι φθαρμένο ή απλά βρώμικο.

neroxitis.jpg

Αντικαταστήστε το λαστιχάκι

Εάν το λαστιχάκι ή κάποια άλλα εξαρτήματα είναι παλιά ή φθαρμένα/κατεστραμμένα, αντικαταστήστε τα. Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να προμηθευτείτε τα σωστά εξαρτήματα για τη βρύση που στάζει είναι να πάτε τα παλιά σε ένα κατάστημα με ανταλλακτικά μπάνιου και να πάρετε τα ίδια ή παρόμοια.

Απολυμάνετε τις βαλβίδες

Από τη στιγμή που ανοίξατε τη βρύση είναι μια καλή ευκαιρία να καθαρίσετε τις βαλβίδες αλλά και το σιφόνι. Ρίξτε λευκό ξίδι πάνω από τη βαλβίδα και αφήστε το να μουλιάσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε με ένα σφουγγάρι για να επαναφέρετε τη γυαλάδα.

Συναρμολογήστε τη βρύση

Αφού έχετε αντικαταστήσει το φθαρμένο λάστιχο και καθαρίσατε τη βρύση, ήρθε η ώρα για τη συναρμολόγηση. Ξαναβιδώστε προσεκτικά την κεφαλή της βρύσης ( μην ξεχάσετε τη βίδα) και ανοίξτε την παροχή νερού.

stomio-vrisis.jpg

Ανοιγοκλείστε τη βρύση αρκετές φορές για να δείτε την ένταση του νερού κι αν έχει αποκατασταθεί η ροή.

Τι να θυμάστε

Πιθανόν να μην σας είναι εύκολη ως διαδικασία να επιδιορθώσετε μόνοι σας τη βρύση που στάζει. Σε αυτή την περίπτωση, κλείστε την παροχή νερού και απευθυνθείτε σε υδραυλικό το συντομότερο δυνατό.

Με πληροφορίες από το wmhendersoninc.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved