Tips για μπανάνες: Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες μπανάνας

Πριν πετάξετε την μπανονόφλουδα αξίζει να γνωρίζετε πού και πώς μπορείτε να τις αξιοποιήσετε.

Tips για μπανάνες: Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες μπανάνας
Bigstock

H μπανάνα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά γι΄αυτό και δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας.

Εξίσου ωφέλιμες όμως είναι και οι φλούδες από τις μπανάνες. Περιέχουν φυτικές ίνες λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές γνωστό για τη συμβολή του στην υγεία των ματιών, τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ με χαλαρωτικές ιδιότητες και πρεβιοτικές ίνες, που βελτιώνουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου.

Παράλληλα όμως είναι κατάλληλες για τη φροντίδα τη επιδερμίδας, των μαλλιών, της ακμής και πολλά άλλα.

mpanana.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Eiliv Aceron

Φλούδες μπανάνας - Χρήσεις

Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Ενυδατώστε την επιδερμίδα του προσώπου σας τρίβοντας την με φλούδες μπανάνας ή απλώνοντας τες ως φυσική ενυδατική κρέμα. Παράλληλη, η φλούδα μειώνει το πρήξιμο και τους ερεθισμούς.

Καταπραΰνει τα τσιμπήματα

Η φλούδα της μπανάνας έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Έρευνες δείχνουν ότι η καταπραϋντική της δράση είναι άμεση και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από ψωρίαση και έκζεμα ενώ καταπραΰνει από τσιμπήματα, πληγές, ηλιακά εγκαύματα και λοιπούς ερεθισμούς του δέρματος.

Μελέτες δείχνουν ότι οι τανίνες στη φλούδα της μπανάνας έχουν αντιμικροβιακή δράση και μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν μόλυνση.

mpanana.jpg

Δίνει λάμψη στα μαλλιά

Οι φλούδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν υγρασία και λάμψη στα μαλλιά. Τρίψτε τα μαλλιά σας με το εσωτερικό της φλούδας μπανάνας και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας.

Ενυδατώνει τις σκασμένες φτέρνες

Οι φλούδες μπανάνας είναι πλούσιες σε αμινοξέα και βιταμίνες A, B, C και E , που κάνουν …θαύματα στο ξηρό δέρμα. Τρίψτε λοιπόν τις φτέρνες με τις φλούδες μπανάνας όσο πιο συχνά μπορείτε και συνέχεια απλώστε μια ενυδατική κρέμα.

Ανακουφίσει τα συμπτώματα ακμής

Τρίψτε απαλά με το εσωτερικό της φλούδας μια ελαφρώς υπερώριμης μπανάνας τα σπυράκια μετά από έναν απαλό καθαρισμό. Τρίψτε μέχρι η φλούδα ν’ αρχίσει να γίνεται καφέ και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 10 λεπτά. Απλώς φροντίστε να μην τρίψετε τη φλούδα υπερβολικά για να μην ερεθίσετε το δέρμα.

Με πληροφορίες από το draxe.com, purewow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved