Tips για μαμάδες: Απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε το αγγούρι και τις φλούδες του

Τρόποι να αξιοποιήσετε το αγγούρι στην καθαριότητα του σπιτιού και στην φροντίδα της επιδερμίδας σας.

Tips για μαμάδες: Απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε το αγγούρι και τις φλούδες του

Το αγγούρι είναι δροσιστικό, με ήπια γεύση και το καλοκαίρι έχει την τιμητική του. Περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος B, ασβέστιο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Συνήθως το τρώμε σε σαλάτες, σκέτο ή το χρησιμοποιούμε ως βασικό συστατικό σε υγιεινά και αντιοξειδωτικά smoothies. Ωστόσο, το αγγούρι έχει πολλές περισσότερες χρήσεις από όσες νομίζετε και το ίδιο ισχύει και για τις φλούδες του. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

Καθαρίστε του λεκέδες από κηρομπογιές στους τοίχους

Καθαρίστε τους λεκέδες από κηρομπογιές εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας μία φλούδα αγγουριού. Τρίψτε με τη φλούδα τον λεκέ και σε μερικά δευτερόλεπτα θα εξαφανιστεί.

Κάντε τα ανοξείδωτα σκεύη και τις βρύσες να λάμψουν

Ξεχάστε τα ειδικά καθαριστικά για τις βρύσες της κουζίνας και του μπάνιου. Με μία φλούδα αγγουριού μπορείτε να κάνετε τις βρύσες σας να λάμπουν και το ίδιο μπορείτε να πετύχετε και για τα ανοξείδωτα σκεύη σας.

katharisma vrysis

Άσχημη αναπνοή τέλος

Διώξτε την άσχημη αναπνοή κάνοντας το εξής: Βάλτε μία φέτα αγγουριού στο στόμα σας και αφήστε την για ένα με δύο λεπτά. Είναι αρκετά.

Καταπολεμήστε το πρήξιμο στα μάτια

Το αγγούρι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του πρηξίματος στα μάτια. Βάλτε μία φέτα αγγουριού στο κάθε μάτι και αφήστε τη να δράσει.

Φτιάξτε σπιτική αντιγηραντική μάσκα με αγγούρι

Σύμφωνα με μελέτη του 2011, τα αντιοξειδωτικά συστατικά του αγγουριού μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο αντιρυτιδικό συστατικό. Η βιταμίνη C έχει την ικανότητα να διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, ενώ το φολικό οξύ βοηθά στην καταπολέμηση των περιβαλλοντικών τοξινών που μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται κουρασμένο.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 αγγούρι
  • 2 κουταλιά της σούπας αλόη

Εκτέλεση:

Λιώστε το αγγούρι στο μπλέντερ και στη συνέχεια διαχωρίστε τυχόν κομμάτια που έχουν μείνει. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλόη βέρα και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε τη στο δέρμα σας για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε το πρόσωπο σας απαλά.

maska proswpou me aggouri

Για να δροσιστείτε

Κι όμως, το αγγούρι είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος κατά της ζέστης . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα άδειο δοχείο ψεκασμού με δροσερό νερό και να προσθέσετε μέσα μερικές φλούδες αγγουριού.

Χρησιμοποιήστε το σπρέι για να δροσιστείτε, είτε βρίσκεστε εντός, είτε βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

Με πληροφορίες από herzindagi.com, gardeningchannel.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved