Tips για μαμάδες: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα του γαλλικού ή ελληνικού καφέ

Μην πετάτε τον χρησιμοποιημένο καφέ, θα σας χρειαστεί. 

Tips για μαμάδες: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα του γαλλικού ή ελληνικού καφέ
Bigstock

Τα υπολείμματα του καφέ που προέρχονται από τα κατακάθια του ελληνικού, του γαλλικού ή του εσπρέσο, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε με πολλούς τρόπους κι όχι μόνο για λίπασμα στα φυτά τους.

Αρχίστε από σήμερα κιόλας να μαζεύετε το κατακάθι του καφέ και επιλέξτε έναν από τους παρακάτω τρόπους που θα το αξιοποιήσετε.

Απωθήστε τα μυρμήγκια

Συχνά, σε διάφορα σημεία του σπιτιού κάνουν την εμφάνισή τους μυρμήγκια που δύσκολα μπορείτε να τα απομακρύνετε. Μια απλή, αποτελεσματική και φυσική λύση είναι τα υπολείμματα καφέ. Απλώστε μια γραμμή πάχους 1-2 ιντσών γύρω από τα σημεία που έκαναν την εμφάνισή τους τα μυρμήγκια και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Φροντίστε να ανανεώνετε το κατακάθι όσο πιο συχνά μπορείτε.

spitikes-maskes-me-kafe.jpg

Φτιάξτε body scrub

Τα υπολείμματα έχουν εξαιρετική απολεπιστική δράση. Με λίγα απλά συστατικά, όπως λάδι καρύδας και μαύρη ζάχαρη μπορείτε να φτιάξετε ένα σούπερ scrub σώματος που θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας.

Εξαφανίστε τις γρατσουνιές από τα έπιπλα

Εάν στα έπιπλά σας υπάρχουν γρατζουνιές, μπορείτε να τις λειάνετε με υπολείμματα καφέ. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το καρακάθι και λίγο νερό. Στη συνέχεια, με μια μπατονέτα, παίρνετε μια μικρή ποσότητα και τρίβετε τις γρατσουνιές στα έπιπλα. Περιμένετε 5-10 λεπτά πριν σκουπίσετε το σημείο με ένα καθαρό πανί.

Απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές

Το κατακάθι του καφέ απορροφά τις δυσάρεστες οσμές. Σε ένα ρηχό μπολάκι βάλτε λίγο κατακάθι καφέ και τοποθετήστε τον στο πίσω μέρος του ψυγείου. Οι δυσάρεστες μυρωδιές θα εξαφανιστούν ( το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με φρέσκο καφέ).

kafes-kai-kyttaritida-6.jpg

Αντιμετωπίστε τον πάγο

Όταν έχει πάγο, το αλάτι είναι το καλύτερο αποπαγωτικό. Κάτι αντίστοιχο θεωρείται και ο καφές. Συγκεντρώστε τα κατακάθια του καφέ σε μια σακούλα και με τους πρώτους πάγους γύρω από το σπίτι, πασπαλίστε τα στα σκαλοπάτια, στη βεράντα και σε όλα τα σημεία που κινείστε. Ο καφές δημιουργεί τριβή, διευκολύνοντας το περπάτημα.

Με πληροφορίες από το javapresse.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved