Tips για μαμάδες: Πώς να προστατεύσετε τα λουλούδια στη βεράντα από το κρύο

Τι να κάνετε για να μην παγώσουν τα φυτά σας.

Tips για μαμάδες: Πώς να προστατεύσετε τα λουλούδια στη βεράντα από το κρύο
Bigstock

Η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά και το κρύο είναι τσουχτερό ειδικά τις βραδινές ώρες.

Και μπορεί εσείς να απολαμβάνετε τη θαλπωρή του σπιτιού σας, θα πρέπει όμως να μεριμνήσετε για τα φυτά σας στο μπαλκόνι.

Τόσο η υπερβολική υγρασία όσο και το κρύο μπορεί να κιτρινίσουν τα φυτά σας ή να ξεραθούν .

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε ώστε τα λουλούδια στο μπαλκόνι να μην επηρεαστούν από το κρύο:

Τοποθετήστε τα λουλούδια και τα φυτά κοντά σε τοίχο

Αν έχετε φυτά στο μπαλκόνι θα πρέπει να τα προστατεύσετε από το κρύο, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μια άμεση λύση είναι να μεταφέρετε τα φυτά σε προφυλαγμένο μέρος στη βεράντα ώστε να μην είναι εκτεθειμένα στο κρύο ή στους δυνατούς ανέμους ( αν φυσάει). Οι γωνίες ή τα σημεία με νότιο προσανατολισμό είναι οι ποιο ασφαλείς επιλογές.

mageiriki-soda-kai-fita.jpg

Καλύψτε την επιφάνεια της γλαστρών

Αφού συγκεντρώσετε τις γλάστρες σε συγκεκριμένο σημείο της βεράντας, καλύψτε το χώμα με άχυρα ή φύλλα προκειμένου να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία εντός της γλάστρας.

Τοποθετήστε τα ευαίσθητα φυτά μέσα στο σπίτι

Υπάρχουν ορισμένα φυτά που είναι πιο ευαίσθητα και ίσως χρειαστεί να τα μεταφέρετε μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας ή και για λίγες ημέρες.

Τοποθετήστε τα σε φωτεινό μέρος, μακριά όμως από το καλοριφέρ και το τζάκι καθώς μπορεί να κιτρινίσουν τα φύλλα. Μόλις ανέβει η θερμοκρασία τα επαναφέρετε στο μπαλκόνι.

fita-xoris-ximika.jpg

Καλύψτε τα φυτά με αντιπαγετικά υφάσματα

Αν έχετε αντιπαγετικό ύφασμα, σκεπάστε τα φυτά στη βεράντα προσεκτικά χωρίς να τα πιέζετε ώστε να μην σπάσουν φύλλα και βλαστοί. Αν δεν έχετε το συγκεκριμένο ύφασμα, απλώστε ένα παλιό σεντόνι ή ακόμα κι ένα τραπεζομάντηλο για να τα προστατεύσετε από τον παγετό. Επίσης, κουβέρτες , λινάτσες,ακόμα και εφημερίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο λόγο στα φυτά της βεράντας. Το βασικό είναι να μπορούν να αναπνέουν τα φυτά και τα λουλούδια.

Μην ξεχνάτε το πότισμα

Αναμφίβολα τα φυτά χρειάζονται νερό ακόμη και το χειμώνα. Διατηρήστε το χώμα ελαφρώς υγρό, ίσα ίσα για να μην στεγνώσουν οι ρίζες. Ποτίστε τα καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας κι όταν δεν φυσάει κρύος αέρας για να μη ξεραθεί το χώμα

Με πληροφορίες από gardeningknowhow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved