Tips για μαμάδες: Έξυπνες χρήσεις για το σφουγγάρι πιάτων στην καθημερινότητά σας

Μη πετάτε το σφουγγάρι πιάτων, επαναχρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το μπάνιο, τα παπούτσια ακόμα και για να φτιάξετε παιδικές χειροτεχνίες.

Tips  για μαμάδες: Έξυπνες χρήσεις για το σφουγγάρι πιάτων στην καθημερινότητά σας
Bigstock

Τα σφουγγάρια της κουζίνας λόγω της καθημερινής τους χρήσης θα πρέπει όχι μόνο να απολυμαίνονται τακτικά αλλά και να αντικαθίστανται.

Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι τα σφουγγάρια είναι πιο βρώμικα και από τη λεκάνη της τουαλέτας με κατά μέσο όρο πάνω από 54 δισεκατομμύρια βακτηριακά κύτταρα. Ακόμα κι αν απολυμάνετε το σφουγγάρι σας μετά από κάθε χρήση με χλωρίνη, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να αλλάζετε σφουγγάρια κάθε εβδομάδα.

Τα βρώμικα σφουγγάρια όμως μη σπεύσετε να τα πετάξετε στον κάδο. Αξιοποιήστε τα στην καθημερινότητα σας, καθώς αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα.

Καθαριότητα σπιτιού

Χρησιμοποιήστε τα σφουγγάρι πιάτων για να καθαρίσετε άλλους χώρους μέσα στο σπίτι όπως το μπάνιο, τους κάδους απορριμμάτων, τις περσίδες, τα κουφώματα. Κόψτε μια γωνία από το σφουγγάρι για να θυμάστε ότι είναι για καθάρισμα.

sfouggari-piaton2.jpg

Καθαρισμός καναπέ από τρίχες κατοικίδιων

Οι τρίχες κατοικίδιων προσκολλώνται επίμονα στην επιφάνεια του υφάσματος. Σκουπίστε λοιπόν τους καναπέδες ή άλλες επιφάνειες του σπιτιού με ένα βρεγμένο παλιό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε εύκολα τα χνούδια και τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων. Μπορείτε είτε να πετάξετε το σφουγγάρι είτε να το καθαρίσετε και να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Πότισμα φυτών

Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου δεν συγκρατούν το νερό με αποτέλεσμα είτε να τα ποτίζετε πολύ συχνά είτε να αφυδατώνονται. Μια έξυπνη λύση είναι να βάλετε μερικά παλιά σφουγγάρια στον πάτο της γλάστρας για να συγκρατούν το νερό και να μη στεγνώνουν τα φυτά.

Βάση για το σαπούνι

Η τοποθέτηση ενός χρησιμοποιημένου σφουγγαριού που έχετε απολυμάνει πρώτα, κάτω από το σαπούνι, θα αποτρέψει τη συσσώρευση υπολειμμάτων σαπουνιού καθώς θα στεγνώνει μεταξύ των πλύσεων.

sfouggari-gia-ta-piata.jpg

Χειροτεχνίες

Για τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές του παιδιού σας χρειάζεστε πολλές φορές υγρή κόλλα. Προκειμένου να μην τους χύνετε δεξιά και αριστερά, απλώστε την στη μαλακή επιφάνεια ενός σφουγγαριού και τοποθετήστε πάνω τα χαρτιά που θέλετε να κολλήσετε.

Περσίδες

Το σφουγγάρι είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τις περσίδες ή τα πτυσσόμενα τζάμια. Κολλήστε σε μια λαβίδα από ένα σφουγγάρι και περάστε τα σημεία που θέλετε. Δεν θα μείνει ίχνος σκόνης.

Με πληροφορίες από το hellohomestead.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved