Σφουγγάρι: Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με αυτό εκτός από το να πλύνετε τα πιάτα

Τα σφουγγάρια καθαρισμού έχουν πολλές περισσότερες χρήσεις απ’ ότι πιστεύετε.

Σφουγγάρι: Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με αυτό εκτός από το να πλύνετε τα πιάτα

Έχουμε να συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τα σφουγγάρια κουζίνας για να πλύνουμε τα πιάτα ή το αυτοκίνητό μας, να καθαρίσουμε το μπάνιο μας ή λεκέδες από τα έπιπλα και τους τοίχους. Οι χρήσεις τους όμως είναι πολλές περισσότερες. Διαβάστε μερικές έξυπνες χρήσεις που θα σας διευκολύνουν στο νοικοκυριό σας.

Φυτέψτε σπόρους

Βάλτε ένα υγρό σφουγγάρι σε ένα πιάτο, τοποθετήστε τους σπόρους σας στο σφουγγάρι, καλύψτε το με ένα γυάλινο μπολ στην κορυφή (σαν ένα είδος θερμοκηπίου). Τοποθετήστε το σε σημείο όπου θα έχει άφθονο φως και δείτε τους σπόρους σας να βλασταίνουν!

Αφαιρέστε την ταπετσαρία

Βρέξτε το σφουγγάρι σας με ένα διάλυμα μαλακτικού υφασμάτων και ζεστού νερού, στραγγίστε καλά το νερό που περισσεύει και σκουπίστε απαλά τους τοίχους σας. Θα χαλαρώσει τη συγκολλητική ουσία και θα διευκολύνει την αφαίρεση της ταπετσαρίας.

Φτιάξτε παγοθήκες

Βρέξτε το σφουγγάρι σας και τοποθετήστε το σε μια πλαστική θήκη με φερμουάρ. Παγώστε το στην κατάψυξη και η παγοκυψέλη σας θα είναι έτοιμη.

Δημιουργήστε τέχνη

Κόψτε τα σφουγγάρια σε χαριτωμένα σχήματα και αφήστε τα παιδιά σας να τα βουτήξουν στα αγαπημένα τους χρώματα (μπογιές). Χρησιμοποιώντας τα σφουγγάρια ως πινέλα μπορούν να ζωγραφίσουν μοτίβα σε μια κάρτα για τους φίλους τους ή ακόμα και στο δωμάτιό τους θα μπορούσαν να διασκοσμήσουν τους τοίχους.

Απορροφήστε την υπερβολική υγρασία στο ψυγείο σας

Ορισμένα τρόφιμα (κυρίως φρούτα, ειδικά τα εσπεριδοειδή) δεν αγαπούν την υγρασία. Τοποθετήστε στο συρτάρι του ψυγείου, που τα αποθηκεύετε, ένα σφουγγάρι. Θα απορροφήσει τυχόν υπερβολική υγρασία έτσι ώστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας να παραμείνουν πιο φρέσκα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved