Tips για μαμάδες: Δέκα τρόποι να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι μαλλιών αλλιώς

Χρήσεις για το πιστολάκι μαλλιών που πιθανόν δεν είχατε σκεφτεί. 

Tips για μαμάδες: Δέκα τρόποι να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι μαλλιών αλλιώς
Bigstock

Το πιστολάκι μαλλιών είναι μια συσκευή που δεν λείπει από το συρτάρι του μπάνιου σας.

Δεν είναι όμως κατάλληλο μόνο για τα μαλλιά σας καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε δέκα από αυτούς:

Ξεσκονίστε

Τα δύσκολα ράφια και οι γωνίες δεν είναι εύκολο να καθαριστούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις το πιστολάκι βοηθά να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης χωρίς να ταλαιπωρηθείτε.

pistolaki-xriseis.jpg

Αφαιρέστε το κερί

Το κερί σε ξύλινες επιφάνειες είναι δύσκολο να αφαιρεθεί χωρίς να αφήσει λεκέ. Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών σε μέτριο ζεστό αέρα και μόλις το κερί μαλακώσει, αφαιρέστε το.

Αφαιρέστε αυτοκόλλητα – ετικέτες

Πολλά καινούρια σκεύη ή διακοσμητικά έχουν ετικέτες που δύσκολα ξεκολλάνε. Ο ζεστός αέρας από το πιστολάκι μαλλιών θα μαλακώσει την κόλλα κι έτσι η ετικέτα θα ξεκολλήσει πιο εύκολα.

Στεγνώστε ρούχα

Αν ρίξατε κατά λάθος νερό σε ρούχο, το πιστολάκι είναι η λύση. Απλώστε το ρούχο και στεγνώστε το εστιάζοντας στο βρεγμένο σημείο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα καλσόν, ειδικά αν θέλετε να τα φορέσετε αλλά δεν έχουν στεγνώσει.Αφαιρέστε μπογιές από τους τοίχους

Οι κηρομπογιές δεν αφαιρούνται με νερό και σαπούνι. Θα πρέπει πρώτα να «μαλακώσουν» και μετά να τα τρίψετε με χλιαρό σαπουνόνερο. Ένας εύκολος τρόπος να τα καταφέρετε είναι με το πιστολάκι μαλλιών.

Μαλακώστε τα δερμάτινα παπούτσια

Μόλις αγοράσατε ένα δερμάτινο ζευγάρι παπούτσια αλλά σας ενοχλούν. Φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες, αφήστε τον αέρα από το πιστολάκι να ζεστάνει αρκετά τις κάλτσες και στη συνέχεια φορέστε τα παπούτσια και περπατήστε μέχρι η ζέστη να μαλακώσει το δέρμα.

pistolaki.jpg

Στεγνώστε το βερνίκι νυχιών

Αν θέλετε να στεγνώσει καλά το βερνίκι νυχιών και να μην έχετε ατυχήματα, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών και τον κρύο αέρα.

Ξεσκονίστε το πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιό σας είναι γεμάτο με σκόνη αλλά και ψίχουλα. Καθαρίστε το συχνά με ένα το πιστολάκι μαλλιών χρησιμοποιώντας την επιλογή του κρύου αέρα.

Καθαρίστε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Στα φυτά εσωτερικού χώρου συγκεντρώνεται συχνά σκόνη. Αν δεν έχετε την υπομονή να περνάτε ένα – ένα φύλλο με βρεγμένο σφουγγάρι, μπορείτε να απομακρύνετε το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης με τον αέρα από το πιστολάκι μαλλιών.

Καθαρίστε τους υδρατμούς από τον καθρέφτη

Αντί να σκουπίσετε τους υδρατμούς με ένα πανί αφήνοντας χνούδι στον καθρέφτη, χρησιμοποιείστε το πιστολάκι μαλλιών. Σε δευτερόλεπτα οι υδρατμοί θα εξαφανιστούν.

Με πληροφορίες από το experthometips.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved