Πιστολάκι μαλλιών: Οκτώ χρήσεις που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Κι όμως, το πιστολάκι μαλλιών είναι πολύ πιο χρήσιμο από όσο νομίζετε.

Πιστολάκι μαλλιών: Οκτώ χρήσεις που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη
Bigstock

Όλοι έχουμε ένα πιστολάκι μαλλιών στο σπίτι και οι εναλλακτικές χρήσεις του που δεν είχατε καν φανταστεί, θα σας λύσουν τα χέρια.

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν;

Ξεσκονίστε τη βιβλιοθήκη

Κάντε το ξεσκόνισμα της βιβλιοθήκης παιχνιδάκι, χρησιμοποιώντας το πιστολάκι μαλλιών. Ανοίξτε το πιστολάκι στην χαμηλή λειτουργία και χρησιμοποιήστε το για να ξεσκονίσετε βιβλία, ράφια και φωτιστικά, δηλαδή σημεία και έπιπλα που το ξεσκόνισμα με κάποιο πανί είναι χρονοβόρο και δύσκολο.

Εξαφανίστε το κερί από τις ξύλινες επιφάνειες

Τα κεριά δίνουν μία ιδιαίτερη πινελιά στη διακόσμηση του χώρου. Τι μπορείτε να κάνετε όμως όταν το λιωμένο κερί κολλάει στα έπιπλα; Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι για να μαλακώσετε το κερί και να το αφαιρέσετε πιο εύκολα.

Αφαιρέσετε αυτοκόλλητα που δε ξεκολλάνε από τοίχους, έπιπλα και πόρτες

Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών για να αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα από έπιπλα, τοίχους και πόρτες. Η θερμότηταθα κάνει την κόλλα πιο υγρή και θα μπορείτε να τα αφαιρέσετε πιο εύκολα.

Καθαρίστε τους λεκέδες από κηρομπογιές

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες από τις κηρομπογιές. Η θερμότητα θα κάνει μαλακώσει την υφή του λεκέ και θα μπορείτε να τον καθαρίσετε σε χρόνο dt.

kirompogia-lekes.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Sonya Lynne

Ξεπαγώστε το φαγητό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι μαλλιών και για να ξεπαγώσετε το φαγητό και το κρέας που έχετε στην κατάψυξη.

«Ανοίξετε» τα στενά παπούτσια

Νιώθετε τα δερμάτινα παπούτσια σας λίγο στενά; Φορέστε ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες, έπειτα τα παπούτσια και ζεστάνετε με το πιστολάκι το σημείο που νιώθετε ότι το παπούτσι σας στενεύει.

Καθαρίστε το πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιο μαζεύει εύκολα σκόνη και ψίχουλα. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να το καθαρίσετε είναι να βάλετε το πιστολάκι μαλλιών σε λειτουργία και να αφήσετε τον αέρα να κάνει τη δουλειά του.

Για τέλεια σιδερωμένα ρούχα

Ξεχάστε το σίδερο. Εάν παρατηρήσετε ότι τα ρούχα σας είναι τσαλακωμένα σε ορισμένα σημεία, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών για να εξαφανίσετε τις τσακίσεις.

*Με πληροφορίες από bobvila.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved