Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με το αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού ρούχων

Το ρολό καθαρισμού ρούχων έχει κι άλλες χρήσεις στην καθημερινότητά σας.

Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με το αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού ρούχων
Bigstock

Το αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού ρούχων ή αποχνουδωτής βοηθά στο να κρατάτε καθαρά τα ρούχα απομακρύνοντας τρίχες, πιτυρίδα, σκόνες.

Αρκεί ένα απλό πέρασμα με το ρολό για να δείχνει – και να είναι – το πανωφόρι, το σακάκι, τα πουλόβερ, καθαρά.

Όμως, το αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού έχει κι άλλες χρήσεις, μερικές από τις οποίες μπορείτε να δείτε ευθύς αμέσως:

Απομακρύνει τα σπασμένα γυαλιά

'Ενας εύκολος και γρήγορος τρόπος να μαζέψετε ακόμα και τα πιο μικρά – και αόρατα στο μάτι πολλές φορές – σπασμένα γυαλιά είναι το αυτοκόλλητο ρολό. Περάστε το χαλί ή το πάτωμα που σπάσατε ένα γυάλινο σκεύος με το ρολό και τα κομμάτια θα κολλήσουν στον κύλινδρο.

kourtines-3.jpg

Καθαρίζει τις κουρτίνες

Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε τις κουρτίνες χωρίς πλύσιμο , το ξεσκόνισμά τους με ρολό είναι μια από τις πιο γρήγορες και εύκολες μεθόδους. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε τις κουρτίνες ούτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα. Καλό είναι να τις καθαρίζετε τακτικά ώστε να μην συσσωρεύεται πολύ σκόνη.

Απομακρύνει τις τρίχες από το μπάνιο

Οι τρίχες στο πάτωμα του μπάνιου, στο νιπτήρα ή σε άλλα σημεία, μπορούν να απομακρυνθούν γρήγορα και εύκολα με το αυτοκόλλητο ρολό. Μέσα σε λίγα λεπτά οι τρίχες θα εξαφανιστούν.

Απομακρύνει τη σκόνη από τα φωτιστικά δαπέδου

Συχνά τα αμπαζούρ συγκεντρώνουν σκόνη που δεν είναι ορατή στο γυμνό μάτι. Ένα τακτικό καθάρισμα με το ρολό, το φωτιστικό δαπέδου θα παραμένει καθαρό χωρίς ίχνος σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα.

Καθαρίζει τη σκόνη από τα συρτάρια

Αντί για βρεγμένο βιτέξ ή ξεσκονόπανο, χρησιμοποιήστε ένα αποχνουδωτή για να απαλλαγείτε από σκόνη και τρίχες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία των συρταριών σας.

lekedes-dermatini-tsanta.jpg

Καθαρίζει το εσωτερικό της τσάντας σας

Κυλήστε απαλά το ρολό καθαρισμού από το πάνω μέρος της τσάντας προς τα κάτω για να αφαιρέσετε τη σκόνη και ψίχουλα που ανά διαστήματα υπάρχουν στην τσάντα σας. Ειδικά στις τσάντες που έχουν δερμάτινη επένδυση, το ρολό είναι άκρως αποτελεσματικό.

Με πληροφορίες από το lifemaideasy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved