Tips για μαμάδες: Χρήσεις της στάχτης από το τζάκι που πιθανόν δεν γνωρίζετε

Πού και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη στάχτη από το τζάκι. 

Tips για μαμάδες: Χρήσεις της στάχτης από το τζάκι που πιθανόν δεν γνωρίζετε
Bigstock

Η στάχτη που μένει στο τζάκι μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους που πιθανόν δεν περνούσαν από το μυαλό σας.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τη στάχτη για να ασπρίσουν τα λευκά ρούχα ή για να λούσουν μαλλιά τους.

Ας δούμε όμως μερικές από τις χρήσεις της στάχτης στις μέρες μας:

Αφαιρεί αυτοκόλλητα

Υπάρχουν πολλά καθαριστικά DIY που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι για να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα από γυάλινες επιφάνειες και η στάχτη του τζακιού είναι ένα από αυτά. Ανακατέψτε λίγη στάχτη με νερό για να δημιουργήσετε μια απαλή λειαντική πάστα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα κολλώδους ετικέτας από τα βάζα με ένα πανί μικροϊνών.

trofima-sto-psigeio.jpg

Εξουδετερώνει οσμές

Πιθανόν να γνωρίζετε ότι η προσθήκη μαγειρικής σόδας απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές. Η στάχτη, η οποία είναι αλκαλική, μπορεί να πετύχει το ίδιο πράγμα. Απλώς προσθέστε ένα μικρό μπολ με στάχτη στο ψυγείο ή βάλτε λίγη στον πάτο της σακούλας απορριμμάτων για να προλάβετε τις άσχημες μυρωδιές.

Καθαρίζει την πόρτας του τζακιού

Οι γυάλινες πόρτες τζακιού μπορούν να λερωθούν γρήγορα- αλλά ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσετε όλη αυτή την ενοχλητική αιθάλη με στάχτη. Αφού κρυώσει τελείως τζάμι, εφαρμόστε μια πάστα στάχτης και νερού στην επιφάνεια και τρίψτε με ένα βαμβακερό πανί ή σφουγγάρι.

Απομακρύνει τη μούχλα

Η στάχτη μπορεί επίσης να απορροφήσει την υγρασία. Έτσι, εάν έχετε μια ιδιαίτερα υγρή περιοχή στο σπίτι σας, όπως ένα υπόγειο ή γκαράζ, γεμίστε μερικά δοχεία ή βάζα με στάχτη και τοποθετήστε τα σε μια γωνία του χώρου. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά κομμάτια κάρβουνου στο μείγμα για να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητά του ( αποφύγετε τη χρήση στάχτης μέσα στο σπίτι για την αντιμετώπιση της υγρασίας).

KATHARISETE-SXARA.jpg

Καθαρίζει τη σχάρα

Ο καθαρισμός της σχάρας γίνεται αποτελεσματικός αν χρησιμοποιήσετε στάχτη. Δημιουργήστε μια παχιά πάστα με στάχτη και νερό, απλώστε τη στη σχάρα κι αφού φορέσετε γάντια τρίψτε με ένα σφουγγάρι τις βρομιές. Στη συνέχεια, ξεπλύντε με άφθονο νερό.

Με πληροφορίες από το mydomaine.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved