Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γιαούρτι

Αν το γιαούρτι έληξε, μην το πετάξετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με άλλους τρόπους.

Tips για μαμάδες: Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το ληγμένο γιαούρτι
Bigstock

Εκτός από το γάλα είναι πιθανό να ανακαλύψετε στο ψυγείο κι ένα ξεχασμένο γιαούρτι που έληξε.

Παρότι η κατανάλωση του γιαουρτιού επιτρέπεται για μερικές ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης του (εφόσον είναι σε καλή κατάσταση και διατηρείται στη σωστή θερμοκρασία), αν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε απλά να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική ή για την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

giaourti.jpg

Γλυκά

Το γιαούρτι αποτελεί εξαιρετικό υποκατάστατο του βούτυρου. Οι αναλογίες λιπαρών είναι περίπου οι ίδιες , οπότε αν μια συνταγή απαιτεί 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, η χρήση 1/2 γιαουρτιού είναι ιδανική.

Σως

Αναμείξτε το γιαούρτι με μουστάρδα, μέλι και ελαιόλαδο και φτιάξτε μια νοστιμότατη σως.

Μαρινάρισμα κρέατος

Το γιαούρτι διασπά τις ίνες του κρέατος λόγω του υψηλού επιπέδου ασβεστίου με αποτέλεσμα να γίνεται πιο μαλακό. Μπορείτε λοιπόν να απλώσετε το ληγμένο γιαούρτι στο κρέας και να το αφήσετε να μαριναριστεί πριν το σκουπίσετε και το ψήσετε.

Μαλακτική μαλλιών

Μετά το λούσιμο απλώστε το γιαούρτι που έληξε στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 10- 15 λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό και στη συνέχεια κρύο νερό.
Λούστε τα μαλλιά σας με κανονικό σαμπουάν.

giaourti.jpg

Ενυδάτωση προσώπου

Βάλτε το ληγμένο γιαούρτι για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε με άφθονο ζεστό νερό. Οι πόροι σας θα καθαρίσουν και αμέσως θα νιώσετε την επιδερμίδα σας πιο σφιχτή.

Αφαίρεση λεκέ από μελάνι

Οι λεκέδες από μελάνι είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. Όμως, το ληγμένο γιαούρτι μπορεί να αποδειχτεί …μαγικό. Απλώστε το ληγμένο γιαούρτι στο σημείο ή στα σημεία που υπάρχουν οι λεκέδες από μελάνι, αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά, τρίψτε το λεκέ και στη συνέχεια ξεπλύντε το ρούχο με άφθονο νερό.

Με πληροφορίες από το entitymag.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved