Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις του στοματικού διαλύματος

Το στοματικό διάλυμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας ως αντισηπτικό, απολυμαντικό ακόμα και ως καθαριστικό.

Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις του στοματικού διαλύματος
Bigstock

To στοματικό διάλυμα συνήθως το χρησιμοποιείτε μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το νήμα. Σωστά;

Όμως οι χρήσεις του στοματικού διαλύματος δεν περιορίζονται μόνο στην υγιεινή των δοντιών και στη δροσερή αναπνοή.

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω με λίγο στοματικό διάλυμα μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη.

1656124946226-593126831-stomatiko-dialuma-egkymosyni-2.jpg

Αντισηπτικό

Το στοματικό διάλυμα έχει αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ταμπονάρετε με βαμβάκι εμποτισμένο σε ίση ποσότητα στοματικού διαλύματος και ξιδιού την πληγείσα περιοχή. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές την ημέρα.

Αποσμητικό

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα για να απαλλαγείτε από τον ιδρώτα ειδικά στις μασχάλες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε ένα βαμβάκι σε στοματικό διάλυμα και να τρίψετε τις μασχάλες απαλά.

Πιτυρίδα

Το στοματικό διάλυμα φαίνεται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του. Αναμείξτε ίσα μέρη στοματικό διάλυμα και νερό και αφήστε το να «καθίσει» στο τριχωτό της κεφαλής σας λίγα λεπτά μετά το λούσιμο. Να είστε προσεκτικοί όταν ξεπλένεστε προστατεύοντας την περιοχή των ματιών.

stomatiko-dialuma-egkymosyni-1.jpg

Πλυντήριο ρούχων

Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι άχρωμο στοματικό διάλυμα στην επόμενη πλύση εάν το πλυντήριό σας αρχίσει να μυρίζει μούχλα ή τα ρούχα είναι αρκετά βρώμικα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως απορρυπαντικό αν σας έχει τελειώσει.

Λουλούδια

Διατηρήστε τα λουλούδια φρέσκα προσθέτοντας λίγο στοματικό διάλυμα στο βάζο. Ελέγχει τα βακτήρια και επιβραδύνει την αποσύνθεση.

Κάδος απορριμμάτων

Δοκιμάστε να μουσκέψετε ένα βαμβάκι ή χαρτοπετσέτα με στοματικό διάλυμα και τοποθετήστε το απευθείας στον κάδο ή τη σακούλα σκουπιδιών. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των δυσάρεστων οσμών.

Τουαλέτα

Τα αντιβακτηριακά συστατικά του στοματικού διαλύματος το καθιστούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την απολύμανση της τουαλέτας. Ρίξτε ένα φλιτζάνι στοματικό διάλυμα στην τουαλέτα και αφήστε να μουλιάσει για περίπου μία ώρα πριν την καθαρίσετε ως συνήθως.

Τζάμια

Παραδόξως, μια δόση στοματικού διαλύματος χωρίς ζάχαρη σε συνδυασμό με νερό μπορεί να καθαρίσει τα παράθυρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει πρώτα σε μια μικρή περιοχή πριν σκουπίσετε ολόκληρο το παράθυρο. Ανάλογα με το είδος του στοματικού διαλύματος, οι ραβδώσεις μπορεί να καθαρίσουν ή να παραμείνουν.

Πηγή: appletreesmile.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved