Κάντε τα κεριά σας να διαρκούν περισσότερο με αυτά τα tips

Instagram / earth.candle

Μπορείτε να κάνετε τα αγαπημένα σας κεριά να διαρκούν περισσότερο και ο τρόπος είναι απλός.

Τα κεριά κάνουν τη διακόσμηση του σπιτιού πιο ζεστή, πιο cozy, ένα παραπάνω τις γιορτές που κατέχουν σημαντική θέση στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Κεριά κανέλας, κεριά με μοσχοκάρυδο που το άρωμά τους θυμίζει αυτό των μελομακάρονών, όποιο και αν είναι το δικό σας αγαπημένο κερί, μπορείτε να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο με απλά tips.

Αφήστε το κερί αναμμένο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες την πρώτη φορά

Η ειδικός Betsy Bullock συμβουλεύει στο marthastewart.com να αφήσετε το κερί αναμμένο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες την πρώτη φορά που θα το ανάψετε. Έτσι το πρώτο στρώμα κεριού στην επιφάνεια θα λιώσει ομοιόμορφα και την στην επόμενη χρήση, το κερί που θα καεί θα προσπαθήσει να μην ξεπεράσει την περιφέρεια του προηγούμενου καψίματος.

Φροντίστε το φυτίλι

Η ποιότητα του κεριού εξαρτάται από το φυτίλι. Ένα μακρύ φυτίλι έχει σαν αποτέλεσμα ανομοιόμορφο κάψιμο και λιώσιμο του κεριού. Αντίθετα, ένα φυτίλι στο κατάλληλο μέγεθος δίνει μία πιο λαμπερή φλόγα και καίει το κερί ομοιόμορφα.

Τι να κάνετε: Αρχικά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το ιδανικό μήκος για το φυτίλι είναι το μισό περίπου εκατοστό. Γυρίστε το κρύο και εντελώς συμπαγές κερί (εάν το έχετε ανάψει λίγο πριν είναι σημαντικό να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς) ανάποδα και κόψτε το καμένο μέρος του φυτιλιού.

Καθαρίστε μετά από κάθε χρήση

Μετά από κάθε χρήση του κεριού και αφού πρώτα έχει κρυώσει καλά, φροντίστε να καθαρίσετε το κερί από σκόνη και άλλες ακαθαρσίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι βαμβάκι αφού πρώτα το βουτήξετε σε λίγο χλιαρό νερό.

Βάλτε το στο σωστό σημείο

Μπορεί το κερί σας να σας ταιριάζει δίπλα στο παράθυρο, εάν όμως δεν το βάλετε στο κατάλληλο σημεία μπορεί να μειωθεί σημαντικά η διάρκεια ζωής του. Αποφύγετε σημεία που κάνει ρεύμα μίας και έτσι είναι πιο πιθανό το κερί να καεί ανομοιόμορφα ή να λιώσει πιο γρήγορα. Επίσης, αποφύγετε να έχετε τα κεριά σας πάνω σε σώματα θέρμανσης ή άλλα σημεία που η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή.

Με πληροφορίες από marthastewart.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved