Κεριά που μυρίζουν βανίλια και θυμίζουν μπολ με δημητριακά και cupcakes (εικόνες)

  • Τα οφέλη των κεριών στην ψυχολογία
  • Κεριά για διακόσμηση
Κεριά που μυρίζουν βανίλια και θυμίζουν μπολ με δημητριακά και cupcakes (εικόνες)
Photo by lux_musthaves on Instagram

Ένα είναι το κλασικό πρωινό πολλών -μικρών και μεγάλων- τα δημητριακά. Το άρωμά τους, η γεύση τους, κάνει τους πάντες να τα λαχταρούν πρωί πρωί, γεμίζοντάς τους με ενέργεια που διαρκεί για ώρες.

Η μόνη πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο είναι η τροφή. Τρώμε, άρα έχουμε ενέργεια. Διαφορετικά τρόφιμα προσφέρουν και διαφορετικές ποσότητες ενέργειας και αυτό το καθορίζει η σύσταση του κάθε τροφίμου. Τρόφιμα που είναι πλουσιότερα σε λιπαρά αποδίδουν γενικά μεγαλύτερα ποσά ενέργειας σε σύγκριση με αυτά που έχουν λιγότερα ή καθόλου λιπαρά. Και τα δημητριακά με το γάλα, ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.

Αρκετά όμως, μιλήσαμε για τα δημητριακά και την ενέργειά τους. Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για τα κεριά δημητριακά που θα κάνουν τους λάτρεις των κεριών να ξετρελαθούν. Μάλιστα, κεριά δημητριακά. Και ποιος μπορεί να αντισταθεί στο να ανάψει ένα κερί με πολύχρωμα δημητριακά, μπισκότα ή ακόμη και cupcakes; Σίγουρα, κανείς.


https://www.instagram.com/p/CdBSTKHuloU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα οφέλη των κεριών στην ψυχολογία

Τα κεριά και δη τα αρωματικά, έχουν μια δυναμική με άμεσα αποτελέσματα την ψυχολογία και φυσικά τη διάθεσή σας.

Τα οφέλη για την ψυχική υγεία από το κάψιμο των κεριών είναι πραγματικά, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αν και μπορεί να φαίνεται ανόητο, η επιστήμη των κεριών για την υγεία έχει τις ρίζες της στην πρακτική της αρωματοθεραπείας.

Υπάρχουν περίπου 300 ενεργά γονίδια οσφρητικού υποδοχέα «που είναι αφιερωμένα στην ανίχνευση χιλιάδων διαφορετικών μορίων αρώματος μέσω μιας μεγάλης οικογένειας οσφρητικών υποδοχέων», σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientia Pharmaceutica το 2016.

Πώς βοηθά όμως το κάψιμο των κεριών;

  • Δημιουργεί αρμονία και χαλαρότητα: αν η μέρα σας ήταν δύσκολη και σας δημιούργησε ένταση, ένα αρωματικό κερί θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.
  • Ηρεμεί το μυαλό: μετά από ένα μικρό καβγά με τα παιδιά ανάψτε ένα κερί και θα μας θυμηθείτε.
  • Ενισχύει τη διάθεση: αν το μικρό σας ζητάει να παίξετε ή να του αφιερώσετε λίγο χρόνο, φτιάξτε καφέ, ανάψτε το αρωματικό σας κερί και σε λίγα λεπτά θα έχετε ενέργεια που θα μπορείτε να την ξοδέψετε με το παιδί σας.
  • Τονώνει τη μνήμη: δεν το λέμε εμείς, η έρευνα του The Harvard Gazette το λέει.
  • Βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα: πριν κοιμηθείτε, ανάψτε ένα κεράκι, χαλαρώστε και πριν πάτε στο δωμάτιό σας, σβήστε το.

Κεριά για διακόσμηση


https://www.instagram.com/p/CLpgcMcHQMH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σίγουρα υπάρχουν πολλά κεράκια στην αγορά -αρωματικά και μη- για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας, την κουζίνα σας ή το μπάνιο σας. Ωστόσο, αυτά που κάνουν τη διαφορά, που ξεχωρίζουν και που θα κάνουν και τα παιδιά σας να τα λατρέψουν, είναι αυτά εδώ. Που θυμίζουν ένα μπολ δημητριακά και μυρίζουν βανίλια, κακάο και μπισκότα.

Πάρτε ιδέες από τη gallery παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved