Tips για μαμάδες: Πώς να επαναφέρετε το πουλόβερ που ξεχείλωσε ή «μπήκε» στο πλύσιμο

Σώστε τα αγαπημένα σας πουλόβερ εύκολα με υλικά που ήδη έχετε.

Tips για μαμάδες: Πώς να επαναφέρετε το πουλόβερ που ξεχείλωσε ή «μπήκε» στο πλύσιμο
Bigstock

Τα πουλόβερ πρωταγωνιστούν στην χειμερινή μας γκαρνταρόμπα. Είναι ζεστά, χουχουλιάρικα, στιλάτα, απαιτούν όμως και την κατάλληλη φροντίδα. Τι σημαίνει αυτό; Πλύσιμο στο σωστό πρόγραμμα και θερμοκρασία, φυσικό στέγνωμα και όχι σε στεγνωτήριο, προσοχή στο σιδέρωμα.

Και πάλι τα μικροατυχήματα είναι αναπόφευκτα και σίγουρα σε όλους έχει τύχει ένα πουλόβερ να «μπει» στο πλύσιμο ή να ξεχειλώσει. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να σώσετε τα αγαπημένα σας ρούχα. Ιδού τι να κάνετε ανά περίπτωση.

Πώς να επαναφέρετε το πουλόβερ που έχει μπει στο πλύσιμο

Θα χρειαστείτε ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο.

https://www.instagram.com/p/CcjhPpROPQL

Υλικά:

  • 1 λεκάνη με ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μαλακτικό
  • 1 καθαρή και στεγνή πετσέτα

Τι να κάνετε:

Βάλτε σε μία λεκάνη μία μικρή λεκάνη με ζεστό νερό λίγο μαλακτικό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Βυθίστε μέσα το πουλόβερ και αφήστε το να μουλιάσει για 20 λεπτά.

Στραγγίξτε προσεκτικά και απαλά με το χέρι. Απλώστε το πουλόβερ σε μία στεγνή και καθαρή πετσέτα και προσεκτικά αρχίστε να τραβάτε ελαφρώς τα επιμέρους σημεία.

Αφήστε το πουλόβερ να στεγνώσει φυσικά.

Δείτε τη διαδικασία και στο παρακάτω βίντεο.

Πώς να επαναφέρετε που έχει ξεχειλώσει

Το πρώτο βήμα είναι να δείτε τα σημεία που έχει ξεχειλώσει περισσότερο το πουλόβερ.

Στη συνέχεια βυθίστε το πουλόβερ σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και στη συνέχεια πιέστε το για να στραγγιστεί το περισσότερο νερό.

Βάλτε το πουλόβερ ανάμεσα σε δύο στεγνές πετσέτες που έχετε απλώσει σε ένα τραπέζι ή στο πάτωμα. Με τα χέρια σας και αργά και προσεκτικά κάντε κινήσεις στα σημεία που έχει ξεχειλώσει το πουλόβερ για να το επαναφέρετε. Στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη να στεγνώσει. Αποφύγετε στο σημείο αυτό να κρεμάσετε το πουλόβερ σε κρεμάστρα ή στην απλώστρα.

Με πληροφορίες από wikihow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved