Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η συνταγή της για λαχταριστό κέικ με μούρα και μύρτιλα

Τώρα που ένεκα των γιορτών έχετε λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο στο σπίτι αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου έχει αδυναμία στο καλό φαγητό και πολλές φορές έχει μοιραστεί συνταγές κλασικές ή και πιο ιδιαίτερες με τους ακολούθους της μέσω Instagram. Ένας λόγος που τις αγαπάμε; Και εκείνη όπως κάθε εργαζόμενη μαμά που τρέχει και δε φτάνει στην καθημερινότητά τη ψάχνει συνταγές εύκολες, γρήγορες που αρέσουν στα παιδιά.

Η δημοσιογράφος έχει αποθηκεύσει αρεκτές από αυτές στα highlights στο προφίλ της στο Instagram και σήμερα μοιραζόμαστε μαζί μία συνταγή που είχε ανεβάσει καιρό πριν: κέικ με μύρτιλα και μούρα.

Μίας και τα παιδιά είναι στο σπίτι τις μέρες αυτές, είναι ευκαιρία να μπείτε μαζί στην κουζίνα. Δώστε τους να μετρήσουν υλικά, να ανακατέψουν το μείγμα και να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας.

Το κέικ με μύρτιλα της Ελιάνας

Θα χρειστείτε:

  • 380 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γραμμάρια γάλα
  • 250-350 γραμμάρια μούρα, βατόμουρα, μύρτιλα
  • 3 αυγά
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • λίγο αλάτι

Τι να κάνετε:

Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατέψτε καλά με σύρμα χειρός ή μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε ξανά

Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατέψτε. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα και στο τέλος προσθέστε τα φρούτα. Ανακατέψτε ξανά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 με 30 περίπου λεπτά.

Μόλις κρυώσει μπορείτε να ρίξετε από πάνω ζάχαρη άχνη για decor, όπως η Ελιάνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved