Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η δραστηριότητα που έκανε με τις κόρες της θα σας ενθουσιάσει

 Εσείς γνωρίζετε τι είναι τα τεστ Rorschach;

Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η δραστηριότητα που έκανε με τις κόρες της θα σας ενθουσιάσει

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου απολαμβάνει να κάνει ιδιαίτερες δραστηριότητες με τις κόρες της. Τις έχουμε δει να κάνουν αναρρίχηση...

eliana_xrusikopoyloy_kores_anarrixisi_2.jpg

ταξίδια...

https://www.instagram.com/p/CcYoanKtpJr

... μπαλέτο, τα Χριστούγεννα φτιάχνουν τα δικά τους χειροποίητα στολίδια.

https://www.instagram.com/p/CfPWy01tuOt

Άλλη δραστηριότητα με την οποία καταπιάστηκαν πρόσφατα; Τα τεστ Rorschach και για όσους δεν έχετε ιδέα τι είναι, ιδού τι βρήκαμε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το Wikipedia.org, τα τεστ Rorschach , γνωστά και ως τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach είναι μία μέθοδος ψυχολογικής διάγνωσης που σχετίζεται με την εικόνα. Χρησιμοποιούνται από ψυχολόγους με στόχο να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά μίας προσωπικότητας και την συναισθηματική λειτουργία όσων τα κάνουν.

Τα τεστ Rorschach χρησιμοποιήθηκαν επίσης για διάγνωση νοητικών διαταραχών και για τη διαφοροποίηση του ψυχωτικού και μη ψυχωτικού τρόπου σκέψης. Το τεστ επινόησε αρχικά ο Χέρμαν Ρόρσαχ το 1921, μαθητής του Όιγκεν Μπλέλερ, αλλά το σύστημα βαθμολόγησης βελτιώθηκε μετά από το θάνατό του από αρκετούς ψυχολόγους, ανάμεσα στους οποίους και ο Μπρούνο Κλόπφερ.

Η μέθοδος η οποία ακολουθείται για την αξιολόγηση της προσωπικότητας περιλαμβάνει την ανάγνωση εικόνων που περιλαμβάνουν σχέδια με μελάνι.

Rorschach1.jpg

Η πρώτη από τις 10 κάρτες του τεστ / Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Στην περίπτωση της Ελιάνας δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι ζωγραφιές με το μελάνι είναι δημιουργίες των κοριτσιών της ή όχι, ακόμα όμως και αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με αυτού του είδους τα τεστ, η ζωγραφική είναι πάντα μια δημιουργική δραστηριότητα και χρησιμοποιώντας λίγο πιο ιδιαίτερα σύνεργα όπως το μελάνι, μπορείτε να πάτε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών ένα βήμα παραπέρα.

Παρακάτω η ανάρτηση της Ελιάνας Χρυσικοπούλου.

eliana-xrusikopoulou-rorschach.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved