Tips για μαμάδες : Το εκχύλισμα βανίλιας και οι άγνωστες χρήσεις του

Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εκχύλισμα βανίλιας εκτός από τη ζαχαροπλαστική.

Tips για μαμάδες : Το εκχύλισμα βανίλιας και οι άγνωστες χρήσεις του
Bigstock

Η βανίλια είναι από τα πιο γνωστά μυρωδικά στον κόσμο. Χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική καθώς προσδίδει μοναδική γεύση και άρωμα.

Οι βασικές μορφές της είναι οι λοβοί, το εκχύλισμα, το άρωμα βανίλιας και η σκόνη (βανιλίνη) που χρησιμοποιείται ως αρωματικό στη ζαχαροπλαστική σε αντικατάσταση της φυσικής βανίλιας καθώς είναι πολύ πιο οικονομική.

Εκχύλισμα βανίλιας χρήσεις

Το εκχύλισμα βανίλιας όπως πολλά προϊόντα που έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο πέραν της μαγειρικής.

Ας δούμε μερικές από τις εναλλακτικές χρήσεις της:

vapsimo-toixou.jpg

Εξουδετερώνει τη μυρωδιά της μπογιάς

Η μυρωδιά ενός φρεσκοβαμμένου χώρου του σπιτιού είναι έντονη. Ακόμα κι αν αερίσετε, η μυρωδιά της μπογιάς δεν φεύγει γρήγορα. Μία απλή λύση είναι να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας στο κουτί χρώματος όταν το ανοίξετε. Ανακατέψτε καλά πριν από τη χρήση και θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά δεν θα είναι έντονη.

Αρωματίζει το σπίτι

Ένας τρόπος για να ανανεώσετε τη μυρωδιά του σπιτιού σας είναι να προσθέσετε μια σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας στους λαμπτήρες. Όταν ανάψετε τα φώτα, λόγω της θερμότητας το εκχύλισμα να εξατμιστεί και το σπίτι σας θα μυρίσει βανίλια.

fourno-mikrokumatwn-egkymosyni.jpg

Απομακρύνει τις οσμές από τον φούρνο μικροκυμάτων

Αν ο φούρνος μικροκυμάτων μυρίζει άσχημα παρότι τον καθαρίσατε, χρησιμοποιήστε εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα μπολ και βάλτε τον φούρνο σε λειτουργία για περίπου ένα λεπτό. Θα μοσχομυρίσει βανίλια.

Απομακρύνει δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο

Εκτός από τον φούρνο μικροκυμάτων και το ψυγείο συχνά μπορεί να έχει μια έντονη μυρωδιά. Μια απλή λύση είναι να καθαρίσετε το εσωτερικό του με ένα βρεγμένο πανί στο οποίο ρίξατε μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας Εναλλακτικά, αν θέλετε η γλυκιά μυρωδιά να διαρκέσει λίγο περισσότερο, απλώς μουλιάστε ένα βαμβάκι στο εκχύλισμα, σκεπάστε το σε ένα καπάκι βάζου και βάλτε το σε μια γωνία του ψυγείου.

trofima-sto-psigeio.jpg

Απομακρύνει τα σημάδια από τα αυτοκόλλητα

Το εκχύλισμα βανίλιας, είναι ιδανικό για την αφαίρεση σημαδιών από τα υπολείμματα αυτοκόλλητων σε διάφορες επιφάνειες . Απλώς προσθέστε μερικές σταγόνες σε ένα πανί και τρίψτε με αυτό τα υπολείμματα.

Με πληροφορίες από το bakingmad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved