Tips για μαμάδες: Ο λόγος που μυρίζει άσχημα το σπίτι μετά το σφουγγάρισμα

Αν μετά το σφουγγάρισμα το σπίτι δεν μοσχομυρίζει ένας είναι ο λόγος.

Tips για μαμάδες: Ο λόγος που μυρίζει άσχημα το σπίτι μετά το σφουγγάρισμα
Bigstock

Μετά το σφουγγάρισμα το σπίτι μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα. Η τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει.

Αν ωστόσο υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή στην ατμόσφαιρα ο λόγος είναι ένας: η σφουγγαρίστρα.

Μετά από κάθε σφουγγάρισμα δεν αρκεί να αλλάζετε το νερό στον κουβά αλλά να απολυμαίνετε καλά και τη σφουγγαρίστρα. Το στύψιμο δεν είναι αρκετό καθώς δεν απομακρύνονται τα μικρόβια, η σκόνη και οι βρωμιές.

Πρέπει λοιπόν να την καθαρίζετε σωστά και αποτελεσματικά:

sfouggaristra.jpg

Καθαρισμός σφουγγαρίστρας

Ο απλούστερος τρόπος για να μη γίνει βρώμικη η σφουγγαρίστρα σας, είναι να την ξεπλένετε μετά από κάθε χρήση. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων για άμεσα αποτελέσματα.

Ένας άλλος απλός τρόπος για να μειώσετε τις οσμές που δημιουργούνται από μια σφουγγαρίστρα είναι να διασφαλίσετε ότι στεγνώνει σωστά μετά τη χρήση. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα αφήνοντάς την στον ήλιο. Αφού στεγνώσει, φυλάξτε την ανάποδα, ώστε τυχόν βακτήρια από το πάτωμα να μην επανέλθουν σε αυτή.

sfouggaristra1.jpg

Αποτελεσματικός καθαρισμός

Εάν η σφουγγαρίστρα αρχίζει να μυρίζει, υπάρχει ένας απλός τρόπος να την καθαρίσετε όπως προτείνει το quickandcleaninc.com . Βάλτε την κεφαλή σε διάλυμα από 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι σε 1 γαλόνι ζεστό νερό. Αυτό θα σκοτώσει τυχόν βακτήρια και θα αφαιρέσει τη μυρωδιά. Αφήστε τη να μουλιάσει για αρκετή ώρα.

Στη συνέχεια στύψτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει στον ήλιο. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή της χλωρίνης. Διαλύστε ένα καπάκι ίσως και δύο καπάκια χλωρίνης σε χλιαρό νερό και αφήστε τη σφουγγαρίστρα να μουλιάσει για μισή ώρα. Την ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Εάν μετά από όλα αυτά η σφουγγαρίστρα εξακολουθεί να μυρίζει, ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσετε. Ανάλογα με το πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε καλό είναι να την αλλάζετε μετά από μερικούς μήνες.

Πηγή:cleanhomesussex.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved