Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σε 3 λεπτά

Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σε 3 λεπτά
pexels.com / photo credits cottonbro

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τα ηλεκτρικές συσκευές που συχνά αμελούμε να καθαρίσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο, ότι με την καθημερινή χρήση, το εσωτερικό του φούρνου γεμίζει λεκέδες και υπολείμματα τροφίμων.

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας ένα υλικό που ήδη έχετε στο σπίτι

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων. Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε τον πιο εύκολο, ανέξοδο και οικολογικό. Θα χρειαστεί νερό και λεμόνια. Το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακή δράση και όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε με διάφορους τρόπους στην καθαριότητα του σπιτιού.

lemoni xriseiw

Πώς θα καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων με το λεμόνι;

Όσον αφορά τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων, δοκιμάστε το εξής. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και χυμό από δύο-τρία λεμόνια. Στο μπόλ, μπορείτε να προσθέσετε και μερικές φλούδες ή φέτες λεμονιού.

Βάλτε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε για τρία λεπτά. Μετά τα τρία λεπτά, το εσωτερικό του φούρνου θα γεμίσει υδρατμούς και το λεμόνι θα απολυμάνει τα τοιχώματα. Μόλις βγάλετε το μπολ από τον φούρνο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκουπίσετε με μία πετσέτα το εσωτερικό του φούρνου και θα λάμπει σαν καινούριος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved