Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε την ντουζιέρα γρήγορα και σωστά

Κάντε την ντουζιέρα σας σαν καινούρια.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε την ντουζιέρα γρήγορα και σωστά
Bigstock

Μπορεί να είναι πρακτική για το καθημερινό γρήγορο ντουζάκι σας, αλλά η καθαριότητα της ντουζιέρας αποτελεί πραγματικό μπελά μιας και πολλά σημεία της χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Εμείς σας παρουσιάζουμε τον καλύτερο τρόπο για να λάμψετε την ντουζιέρα σας εύκολα, γρήγορα και με «σπιτικά» καθαριστικά!

Oδηγός καθαρισμού ντουζιέρας

Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε για τον γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό της καμπίνας είναι:

  • Καθαριστικό για τα τζάμια. Μη ρίχνετε μεγάλη ποσότητα καθαριστικού, γιατί θα αφήσει το τζάμι θαμπό. Δύο ή τρία ψεκάσματα είναι υπεραρκετά.
  • Υαλοκαθαριστήρας που αφαιρεί όλα τα υπολείμματα καθαριστικού, νερού και βρομιάς με μια κίνηση. Η άλλη επιλογή είναι ένα πανάκι με μικροΐνες, όμως θα δυσκολευθείτε αρκετά στα ψηλά σημεία της καμπίνας.
  • Λευκό ξύδι, το οποίο είναι ιδανικό για όλα τα μέρη της καμπίνας πλην του κρυστάλλου. Το λευκό ξύδι δεν λεκιάζει. Οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στους μηχανισμούς, τις συνδέσεις και τα πόμολα για μερικά λεπτά, ώστε να τα αφήσει αστραφτερά και χωρίς άλατα με ένα απλό πέρασμα.
  • Αν έχετε κλειστή καμπίνα μην ξεχνάτε να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή μετά από κάθε ντουζ, έτσι ώστε να αερίζεται ο χώρος.
  • Στο τέλος και όταν στεγνώσουν καλά τα τζάμια, μπορείτε να τα περάσετε και με ένα μαλακό πανί ποτισμένο με baby oil ή μαλακτικό ρούχων. Έτσι θα γλιτώσετε από τους λεκέδες νερού για αρκετό καιρό.

Όσον αφορά όλο το ντουζ, μην ξεχνάτε να έχετε ένα ανεμιστηράκι για να μην πιάσει το μπάνιο σας μούχλα και υγρασία. Επίσης μην ξεχνάτε το προστατευτικό βύσμα, για να μην γεμίσει με τρίχες η αποχέτευση. Τέλος, αν έχετε κουρτίνα μην ξεχνάτε να την πλένετε στο πλυντήριο, γιατί πιάνει εύκολα μούχλα.

Με πληροφορίες από:maids.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved