Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις της κιμωλίας στην καθαριότητα του σπιτιού

Τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις κιμωλίες στην καθαριότητα του σπιτιού και όχι μόνο.

Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις της κιμωλίας στην καθαριότητα του σπιτιού
Bigstock

Έχετε κιμωλίες στο σπίτι; Η θέση τους δεν είναι ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι μίας και μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στην καθημερινότητά σας και δη στο καθάρισμα του σπιτιού. Ας δούμε αναλυτικά τι μπορείτε να κάνετε με μία κιμωλία.

Καθαρίστε ασημικά και ασημένια κοσμήματα

Κάντε τα ασημικά σας και τα ασημένια κοσμήματα να λάμπουν σαν καινούρια. Βάλτε λίγη σκόνη κιμωλίας σε ένα στεγνό ύφασμα και τρίψτε πολύ καλά. Για να προστατεύσετε τα ασημένια κοσμήματα από το μαύρισμα, βάλτε ένα κομμάτι δίπλα στο σημείο που τα αποθηκεύετε.

Καθαρίστε τους λεκέδες από λάδι

Τρίψτε τον επίμονο λεκέ με μία κιμωλία και αφήστε την να δράσει. Λόγω της σύστασής της απορροφά κάθε μορφή υγρασίας και το ίδιο θα κάνει και με τον λιπαρό λεκέ. Εάν δεν δείτε αποτέλεσμα την πρώτη φορά, επαναλάβετε τη διαδικασία πριν πλύνετε το ρούχο σας κανονικά.

Εξαφανίστε την υγρασία από τις ντουλάπες

Η ιδιότητα της να απορροφά την υγρασία, κάνει την κιμωλία και το ιδανικό σύμμαχο για να προστατεύσετε τα ρούχα σας. Αρκεί να βάλετε ένα με δύο κομμάτια σε ένα τούλινο πουγκί και κρεμάστε το στην ντουλάπα.

ntoulapa-ugrasia-kimolia.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Priscilla Du Preez

Εξαφανίστε γρατζουνιές και σημάδια στους τοίχους

Σε ένα σπίτι με παιδιά, οι μικροζημιές και τα σημάδια στους τοίχους είναι αναπόφευκτα. Τρίψτε τα σημάδια με ένα κομμάτι κιμωλία που ταιριάζει και γλιτώστε το βάψιμο και το στοκάρισμα.

Προστατεύστε τα εργαλεία σας

Προστατεύστε τα εργαλεία σας από τη σκουριά απλά βάζοντας στην εργαλειοθήκη ένα κομμάτι κιμωλίας.

Κρατήστε μυρμήγκια και άλλα έντομα μακριά

Το ανθρακικό ασβέστιο απωθεί τα μυρμήγκια και θα τα κρατήσει μακριά από το σπίτι. Βάλτε λίγη σκόνη στις γλάστρες σας και τραβήξτε μία γραμμή σε παράθυρα και πόρτες.

*Με πληροφορίες από rd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved