Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε εύκολα τους λευκούς τοίχους του σπιτιού

Εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε τους λεκέδες από τους λευκούς τοίχους.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε εύκολα τους λευκούς τοίχους του σπιτιού
Bigstock

Οι λευκοί τοίχοι δείχνουν τον χώρο μεγαλύτερο και πιο φωτεινό. Το πρόβλημα είναι ότι λερώνονται πιο εύκολα και φαίνονται όχι μόνο τα δαχτυλικά αποτυπώματα των μικρών παιδιών αλλά ακόμα και οι γρατζουνιές από τα έπιπλα.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τους τοίχους

Αν στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά και κατοικίδια, οι λευκοί τοίχοι λερώνονται πιο συχνά. Έτσι, κάθε φορά που βλέπετε τον λεκέ θα πρέπει να τον καθαρίζετε άμεσα. Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, καλό είναι μια φορά την εβδομάδα ή μία φορά στις 15 ημέρες, να αφιερώνετε λίγο χρόνο για να καθαρίζετε τους άσπρους τοίχους του σπιτιού.

kathariotita.jpg

Πώς να καθαρίσετε σωστά τους λευκούς τοίχους

Το μέγεθος και ο τύπος του λεκέ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό πώς θα τον καθαρίσετε: με ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί από μικροΐνες, με μαγειρική σόδα ή υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαριστικό γενικής χρήσης με ένα πανί από μικροΐνες ή με ένα απλό (πανί). Με αυτό τον τρόπο απομακρύνετε κολλώδεις λεκέδες όπως εάν χυθεί κάποιο φαγητό ή ποτό στον τοίχο.

Σαπούνι πιάτων και μαλακό σφουγγάρι

Το σαπούνι πιάτων είναι στην πραγματικότητα ένα φανταστικό καθαριστικό για πολλές επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Επιλέξτε ένα ήπιο σαπούνι πιάτων και με ένα βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι τρίψτε τον λεκέ στον τοίχο. Μην χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού. Αρκεί μια κουκίδα… Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο ή τρεις φορές προκειμένου να καθαρίσει ο τοίχος.

mageiriki-soda.jpg

Πάστα μαγειρικής σόδας

Δημιουργείστε μια πάστα χρησιμοποιώντας τρία μέρη μαγειρικής σόδας σε ένα μέρος νερού. Θα πρέπει να έχει ελαφρώς κολλώδη υφή, οπότε προσαρμόστε την αναλογία σας ανάλογα. Απλώστε απαλά την πάστα στον τοίχο με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Αφήστε να δράσει για αρκετή ώρα (από μισή ώρα και πάνω). Μόλις το σημείο εμποτιστεί επαρκώς, σκουπίστε το με ένα υγρό πανί από μικροΐνες ή χαρτί κουζίνας.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved