Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τις ξύλινες πόρτες του σπιτιού - Πέντε απλά βήματα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τις ξύλινες πόρτες.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τις ξύλινες πόρτες του σπιτιού - Πέντε απλά βήματα
Bigstock

Οι εσωτερικές ξύλινες πόρτες χρειάζονται καθάρισμα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα για να φεύγει η σκόνη, οι δαχτυλιές ή άλλα σημάδια.

Η διαδικασία καθαρισμού είναι απλή και το πιο σημαντικό δεν θα ταλαιπωρηθείτε.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Ξεσκονόπανο
  • Υγρό πανί
  • Σπρέι πολλαπλών χρήσεων ή ζεστό σαπουνόνερο
  • Πετσέτα (για σπρέι πολλαπλών χρήσεων) ή σφουγγάρι (για ζεστό σαπουνόνερο)
  • Στεγνή πετσέτα
katharisma.jpg

Πώς θα καθαρίσετε τις ξύλινες πόρτες

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε τυχόν σκόνη από τις ξύλινες πόρτες. Ξεσκονίστε λοιπόν τις πόρτες με ένα ξεσκονόπανο.

Βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλη η σκόνη από τα χερούλια, τους μεντεσέδες καθώς και το επάνω μέρος που συναντά το πλαίσιο της πόρτας. Οι άκρες της πόρτας είναι τα σημεία όπου συγκεντρώνεται η περισσότερη σκόνη, γι' αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή.

Μόλις ξεσκονίσετε την πόρτα, σκουπίστε την με ένα καθαρό υγρό πανί. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι όλη η σκόνη έχει μαζευτεί και αφαιρεθεί από την πόρτα.

Για το επόμενο βήμα σας, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να ψεκάσετε ολόκληρη την πόρτα με σπρέι πολλαπλών χρήσεων και να τη σκουπίσετε με μια καθαρή πετσέτα είτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό σαπουνόνερο και σφουγγάρι. Και οι δύο μέθοδοι είναι αποτελεσματικοί, επομένως το τι θα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τις πόρτες σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Το τελευταίο σας βήμα είναι να σκουπίσετε την πόρτα με μια καθαρή στεγνή πετσέτα. Βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει καλά η επιφάνεια της πόρτας και ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα νερού ή σαπουνιού σε ορισμένα σημεία.

Πώς καθαρίζετε το λευκό βαμμένο ξύλο

Ο καθαρισμός μιας λευκής ξύλινης πόρτας δεν διαφέρει από αυτόν της κλασικής ξύλινης πόρτας , ωστόσο πρέπει να είστε λίγο πιο προσεκτικοί με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Χρησιμοποιείστε ζεστό σαπουνόνερο και ένα μαλακό σφουγγάρι και στη συνέχεια περάστε την με ένα πανί από μικροΐνες για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά και χωρίς να επηρεαστεί το χρώμα στην πόρτα. Τέλος, σκουπίστε την πόρτα με μια καθαρή στεγνή πετσέτα.

Πηγή: expressdoorsdirect.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved