Επιτρέπεται η χρήση στοματικού διαλύματος στην εγκυμοσύνη; (εικόνες)

  • Χρήση στοματικού διαλύματος στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι; 
  • Τι να προσέξετε
  • Στοματικό διάλυμα: Τips για τη σωστή χρήση του στην εγκυμοσύνη
Επιτρέπεται η χρήση στοματικού διαλύματος στην εγκυμοσύνη; (εικόνες)

Η στοματική υγιεινή είναι ιδιαίτερα σημαντική την περίοδο της εγκυμοσύνης. Η χρήση του στοματικού διαλύματος επιτρέπεται και μάλιστα προτείνεται σε περιπτώσεις ουλίτιδας η οποία προκαλείται από τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στην εγκυμοσύνη.

Το στοματικό διάλυμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη τερηδόνας, στην ανακούφιση από τον πονόδοντο, στη λεύκανση των δοντιών και στην αντιμετώπιση της κακής αναπνοής.

Για την υγεία των δοντιών και των ούλων την περίοδο της εγκυμοσύνης, η Αμερικανική Ένωση Οδοντιάτρων συνιστά το σχολαστικό βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον δύο φορές την ημέρας με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο και χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Τι να προσέξετε

Τα στοματικά διαλύματα, σύμφωνα με το babycenter.com, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα πιο ήπια τα οποία έχουν ωραία γεύση και καταπολεμούν την κακοσμία στόματος, αλλά πέραν τούτων δεν έχουν κάποιο άλλο όφελος για τα δόντια και τα πιο δραστικά τα οποία περιέχουν συστατικά που θεραπεύουν και καταπολεμούν συγκεκριμένες παθήσεις. Τέτοια συστατικά συνήθως είναι το φθόριο (χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της τερηδόνας), το υπεροξείδιο (χρησιμοποιείται για τη λεύκανση των δοντιών), τα αιθέρια έλαια και η χλωρεξιδίνη (χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της πλάκας και της ουλίτιδας).

Κάποια στοματικά διαλύματα περιέχουν αλκοόλ και αν και η χρήση τους δεν φαίνεται να επηρεάζει κάπως το έμβρυο, οι οδοντίατροι συνιστούν στις έγκυες να τα αποφεύγουν λόγω του ερεθισμού που ίσως προκαλέσουν στα ούλα.

Εάν έχετε πρωινές ναυτίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα μετά τον τοκετό. Το οξύ που περιέχει ο εμετός διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών, συνεπώς η χρήση του στοματικού διαλύματος θα προστατεύσει τα δόντια σας από τη φθορά.

Tips για τη σωστή χρήση του στοματικού διαλύματος στην εγκυμοσύνη

Δείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε σωστά το στοματικό διάλυμα στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved