Tips για μαμάδες: Πώς να εξαφανίσετε τις έντονες μυρωδιές από τα χέρια

Έτσι θα εξαφανίσετε τις μυρωδιές από τα χέρια σας. 

Tips για μαμάδες: Πώς να εξαφανίσετε τις έντονες μυρωδιές από τα χέρια
Bigstock

Αν μετά το μαγείρεμα, τα χέρια σας μυρίζουν σκόρδο, κρεμμύδι ή ψάρι, υπάρχουν τρόποι να διώξετε αυτές την έντονες μυρωδιές

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

alati-fagito2.jpg

Αλάτι

Είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε τις μυρωδιές από τα χέρια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρέξετε με λίγο νερό τα χέρια σας, ώστε το αλάτι να κολλήσει στις παλάμες και τα δάχτυλά σας. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που τρίβετε και ξεπλένετε τα χέρια σας με νερό, η μυρωδιά εξαφανίζεται αυτόματα.

Ξίδι με μαγειρική σόδα

Το ξίδι και η μαγειρική σόδα είναι φυσικά καθαριστικά. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τις έντονες μυρωδιές σε χρόνο μηδέν, ειδικά αυτή του σκόρδου, του ψαριού και του κρεμμυδιού, κάντε μια πάστα και τρίψτε τα χέρια σας, πριν την ξεπλύνετε με νερό.

kafes-kai-kyttaritida-3.jpg

Καφές

Ακριβώς όπως το αλάτι, μπορείτε να τρίψετε λίγους κόκκους καφέ ή κλασικό καφέ στα χέρια σας για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές. Ο καφές καλύπτει οποιαδήποτε έντονη μυρωδιά. Στη συνέχεια πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.

Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματική στις έντονες μυρωδιές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε λίγη ποσότητα οδοντόκρεμα στην παλάμη σας και στη συνέχεια τρίψτε καλά, πριν την ξεπλύνετε με νερό. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το βασική λευκή οδοντόκρεμα, και όχι οτιδήποτε έχει τη μορφή τζελ, γιατί δεν είναι αποτελεσματική.

lemoni-xriseis-kathariotita.jpg

Λεμόνι

Κάθε είδος εσπεριδοειδών έχει μια ευχάριστη μυρωδιά που είναι εξίσου έντονη. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε ένα λεμόνι στα δύο και να το τρίψετε στα χέρια σας ή καλύτερα να φτιάξετε έναν χυμό και να τον απλώσετε ομοιόμορφα στα δάχτυλα και τις παλάμες σας. Θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Ανοξείδωτος χάλυβας

Τρίψτε τα χέρια σας με κάποιο αντικείμενο από ανοξείδωτο χάλυβα. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα τρίψετε με ένα κουτάλι ή πάνω στη βρύση της κουζίνας ή πάνω στον ανοξείδωτο νεροχύτη.

Στη συνέχεια, πλύντε τα χέρια σας αλλά και το αντικείμενο που χρησιμοποιήσατε με σαπούνι για τα πιάτα.

Πηγή: indianexpress.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved