Τips για μαμάδες: Τρία υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μαγειρική σόδα

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε τη μαγειρική σόδα έχετε τρεις επιλογές. 

Τips για μαμάδες: Τρία υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα (όξινο ανθρακικό νάτριο) είναι ένα χημικό διογκωτικό, που χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική ευρύτερα.

Θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότερες συνταγές που απαιτούν μαγειρική σόδα περιέχουν υλικά όπως βουτυρόγαλα, χυμό λεμονιού ή ζάχαρη. Η χημική αντίδραση που προέρχεται από αυτή την ενεργοποίηση δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο αναγκάζει τη ζύμη ή το κουρκούτι να φουσκώσει.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μαγειρική σόδα:

baking-powder-xriseis.jpg

Μπέικιν πάουντερ

Το μπέικιν πάουντερ είναι, χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο υποκατάστατο μαγειρικής σόδας αν και δεν είναι το ίδιο ισχυρό. Οι διογκωτικοί παράγοντες του μπέικιν πάουντερ λειτουργούν με παρόμοιους τρόπους με εκείνους της σόδας.

Χρησιμοποιήστε αναλογία 1:3 (αν η συνταγή σας απαιτεί ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, χρησιμοποιήστε τρία κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ)

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του είναι ένας συνδυασμός αλευριού για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ και αλατιού που επιτρέπει στα προϊόντα να φουσκώσουν χωρίς να προσθέσετε ξεχωριστό διογκωτικό συστατικό.

Είναι λίγο δύσκολο να αντικαταστήσετε τη μαγειρική σόδα με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, γιατί θα χρειαστεί να αλλάξετε και την υπόλοιπη συνταγή σας. Κάθε φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περιέχει περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, επομένως θα χρειαστεί να βρείτε τη σωστή αναλογία για τη συνταγή σας.

alevri.jpg

Ασπράδια

Τα χτυπημένα ασπράδια αυγών μπορούν να δώσουν τη επιθυμητή δομή στη συνταγή σας και να προσθέσουν διογκωτικές ικανότητες. Λειτουργούν καλύτερα όταν αντικαθιστούν το μπέικιν πάουντερ, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικά ως εναλλακτική για τη μαγειρική σόδα.

Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μαρέγκα. Μετρήστε τα ασπράδια σε μια μεζούρα υγρών και αντικαταστήστε ίση ποσότητα υγρού στη συνταγή (αν έχετε δύο κουταλιές της σούπας ασπράδια αβγών, βγάλτε δύο κουταλιές της σούπας υγρό, όπως το γάλα).

Πηγή: allrecipes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved