Tips για μαμάδες: Πέντε άγνωστες χρήσεις της σόδας που θα σας καταπλήξουν

Πέντε τρόποι να χρησιμοποιήσετε την σόδα στην καθαριότητα του σπιτιού και όχι μόνο.

Tips για μαμάδες: Πέντε άγνωστες χρήσεις της σόδας που θα σας καταπλήξουν
pexels

Η σόδα είναι ένα δροσερό αναψυκτικό που ειδικά το καλοκαίρι έχει την τιμητική του. Φτιάχνεται ουσιαστικά από μεταλλικό νερό και αέριο διοξειδίου του άνθρακα και λόγω των συστατικών της βοηθάει και στη χώνεψη.

Γνωρίζατε όμως ότι η σόδα έχει και μερικές ακόμα χρήσεις που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια; Ανακαλύψτε τις παρακάτω.

Καθαρίστε τις κούπες από τους λεκέδες του καφέ ή του τσάι

Η συχνή τους χρήση έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν κάποια σημάδια σαν λεκέδες που προκαλούνται από τις χρωστικές του καφέ και του τσάι. Εξαφανίστε τα πολύ εύκολα, απλά και μόνο βάζοντας σόδα μέσα στην κούπα και αφήνοντάς την για τουλάχιστον μισή ώρα να δράσει. Έπειτα πλύντε την κανονικά με σφουγγάρι και υγρό πιάτων και θα είναι σαν καινούρια.

Χρησιμοποιήστε τη σόδα στην μαγειρική

Θέλετε να φτιάξετε pancakes, μπισκότα ή κέικ; Η μαγειρική σόδα θα κάνει τα γλυκίσματά σας πιο αφράτα και θα τα βοηθήσει να φουσκώσουν καλύτερα.

anthrakouxo nero pos to ftiaxno 2

Καθαρίστε τα τζάμια σας

Βάλτε τη σόδα σε ένα δοχείο ψεκασμού και ψεκάστε τα τζάμια σας. Αφήστε τη σόδα να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα σφουγγάρι ή καθαρό πανί. Τα τζάμια θα καθαρίσουν στο λεπτό και δεν θα έχουν πια σημάδια από δαχτυλιές και άλλους λεκέδες.

Χρησιμοποιήστε το στα φυτά σας

Αντί για νερό, ποτίστε τις γλάστρες σας με σόδα. Η σόδα περιέχει συστατικά όπως νάτριο, κάλιο κ.α. τα οποία ωφελούν τα φυτά.

Καθαρίστε τα ασημένια κοσμήματά σας

Καθαρίστε τα ασημένια σας δαχτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια και κολιέ, βάζοντάς τα σε ένα μπολ με σόδα. Σημάδια και λεκέδες θα εξαφανιστούν και χωρίς να έχετε κοπιάσει καθόλου, τα κοσμήματά σας θα λάμπουν σαν καινούρια.

Πηγή: experthometips.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved