Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε όταν καθαρίζετε με ξίδι

  • Εναλλακτικές χρήσεις του ξιδιού
  • Απομάκρυνση αλάτων
  • Πλύσιμο ρούχων
  • Απομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές από κρέας και ψάρι
  • Το λάθος που κάνετε
Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε όταν καθαρίζετε με ξίδι

Το ξίδι δεν χρησιμοποιείται μόνο στην μαγειρική αλλά και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Για όσους επιλέγουν φυσικά καθαριστικά, το ξίδι είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αποτελεσματικά.

Εναλλακτικές χρήσεις του ξιδιού

Το ξίδι είναι ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απολυμάνετε το ξύλο κοπής, το νεροχύτη, τα καμένα λίπη από το φούρνο, και πολλά ακόμα. Όπως:

xsidi xriseis

Απομάκρυνση αλάτων

Σε περιοχές με σκληρό νερό, το ξίδι είναι η ιδανική λύση για την απομάκρυνση των αλάτων. Βάλτε άσπρο ξίδι στην χύτρα και την καφετιέρα ή σκεπάστε τα διάφορα εξαρτήματα μέσα στο νιπτήρα με άσπρο ξίδι. Μετά από ένα βράδυ, τα άλατα θα είναι πολύ εύκολο να απομακρυνθούν. Ξεπλένετε τα πάντα με νερό.

Πλύσιμο ρούχων

Το πλύσιμο των ρούχων με άσπρο ξίδι απομακρύνει τις μυρωδιές και τα κάνει πιο λευκά και λαμπερά. Αυτό οφείλεται στο ότι το άσπρο ξίδι μπορεί να απομακρύνει τους λεκέδες από ιδρώτα που είναι αλκαλικοί και εξουδετερώνουν την σκόνη του πλυσίματος.Βάλτε τα ρούχα στο νερό με άσπρο ξίδι σε αναλογία 20:1 για 10 λεπτά, και μετά πλύνετέ τα κανονικά.

σειςΑπομακρύνει τις άσχημες μυρωδιές από κρέας και ψάρι

Το ξίδι απομακρύνει την μυρωδιά του κρέατος και το νοστιμεύει. Όταν μαγειρεύετε ψάρι, με το να βάλετε ξίδι θα απομακρύνετε την ψαρίλα. Όταν καθαρίζετε το κρέας και ιδιαίτερα τα σπλάχνα, με το ξίδι μπορεί να απομακρυνθεί η δυσάρεστη μυρωδιά.

lefko ksidi

Το λάθος που κάνετε

Ενώ το ξίδι, ως ήπιο οξύ, είναι εξαιρετικό καθαριστικό και σκοτώνει ορισμένα παθογόνα μικρόβια, δεν είναι καταχωρημένο ως απολυμαντικό. Συγκεκριμένα, το ξίδι μπορεί να σκοτώσει τη σαλμονέλα, το E. coli και τη λιστέρια , όμως η κουζίνα περιέχει και άλλα μικρόβια τα οποία δεν εξουδετερώνονται με το ξίδι.

Το Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής (NSF) το θέτει ως εξής: «... ενώ το ξίδι λειτουργεί ως απολυμαντικό σε κάποιο βαθμό, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο η χλωρίνη ή τα καθαριστικά όταν πρόκειται για την εξουδετέρωση μικροβίων. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το ξύδι ως καθαριστικό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν ο στόχος σας είναι να καθαρίσετε ή να απολυμάνετε».

Αν λοιπόν ο στόχος σας είναι η απολύμανση, χρησιμοποιήστε ξίδι. Αντ' αυτού, επιλέξτε ένα προϊόν εγγεγραμμένο στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) ως απολυμαντικό . Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ελέγξετε τις ετικέτες των προϊόντων καθαρισμού. Τα απολυμαντικά προϊόντα που διαφημίζουν ότι σκοτώνουν το «99,9%» των μικροβίων θα πρέπει να φέρουν έναν αριθμό μητρώου EPA που αναγράφεται στην ετικέτα. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σωστά το απολυμαντικό . Τέλος, διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης για το συγκεκριμένο προϊόν καθαρισμού που έχετε επιλέξει.

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved