Χριστίνα Μπόμπα: Η αδελφή της πλένει τις πετσέτες της βάφτισης των διδύμων στη θάλασσα

Η Χριστίνα Μπόμπα και ο Σάκης Τανιμανίδης τήρησαν πολλά από τα έθιμα που συνοδεύουν το μυστήριο της βάφτισης.

Χριστίνα Μπόμπα: Η αδελφή της πλένει τις πετσέτες της βάφτισης των διδύμων στη θάλασσα

Η βάφτιση των διδύμων της Χριστίνας Μπόμπα και του Σάκη Τανιμανίδη ήταν από τα γεγονότα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στα social media.

https://www.instagram.com/p/Ciu7LxqKpCi

Το λαμπερό ζευγάρι δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες και βίντεο τόσο από την τελετή όσο και από το πάρτι που ακολούθησε, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μοιραστεί το τόσο ξεχωριστό γεγονός της ζωής του με τους ακολούθους του.

https://www.instagram.com/p/CiuylztK0-q

Χθες, η μαμά Χριστίνα έκανε ακόμα μια ανάρτηση δείχνοντας την αδελφή της Ελίνα, να πλένει στη θάλασσα τις πετσέτες από τη βάφτιση των διδύμων.

xristina-mpompa-adelfi1.jpg

«Οι πετσέτες της Αριάνας μας και της Φιλίππας περάσανε από 40 κύματα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αυτό δεν ήταν όμως το μοναδικό έθιμο της βάφτισης που τήρησε η Χριστίνα Μπόμπα.

Ο σύζυγός της Σάκης Τανιμανίδης με τη βοήθεια του ενός από τους οκτώ νονούς, αμέσως μετά το τέλος του μυστηρίου της βάφτισης, έριξε το νερό της κολυμπήθρας στη θάλασσα.

https://www.instagram.com/p/CipcBkMj3kP

«Αφού τις βαφτίσαμε σε νησί, το νερό της κολυμπήθρας έπρεπε να «φύγει» στη θάλασσα…όπως λέει η παράδοση»,έγραψε χαρακτηριστικά ο ευτυχισμένος μπαμπάς.

Έθιμα μετά το μυστήριο της βάφτισης

Υπάρχουν ορισμένα έθιμα που συνοδεύουν το μυστήριο της βάφτισης με μικρές παραλλαγές.

Τα ρούχα, τα λαδόπανα και οι πετσέτες του νεοφώτιστου ξεπλένονται σε θαλασσινό ή ποταμίσιο νερό. Το λάδι και ο μύρος, όπως και στο πρώτο μπάνιο του μωρού, δεν πρέπει να πέσουν μέσα στην αποχέτευση.

Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, πολλοί γονείς τα ξεπλενουν σε διαφορετικές λεκάνες και το νερό το ρίχνουν στον κήπο ή στα λουλούδια ( όχι όμως στην αποχέτευση).

Κατά την Εκκλησία, το μωρό δεν θα πρέπει να πλυθεί για 3 ημέρες από τη βάφτιση. Το μπάνιο πρέπει να γίνει από τον νονό ο οποίος έχει επίσης την υποχρέωση για τρεις Κυριακές από την ημέρα της βάφτισης να πηγαίνει το βαφτιστήρι του στην εκκλησία για τη Θεία Κοινωνία. Αν αυτό δεν είναι εφικτό ( ο νονός εργάζεται, μένει σε άλλη πόλη, κ.ο.κ.) το μωρό το πηγαίνουν στην εκκλησία οι γονείς του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved