Tips για μαμάδες: Τι να μην κάνετε όταν πλένετε τα πιάτα

Μήπως κάνετε κι εσείς αυτά τα λάθη όταν πλένετε τα πιάτα;

Tips για μαμάδες: Τι να μην κάνετε όταν πλένετε τα πιάτα
Bigstock

Κι όμως ακόμα και στο πλύσιμο των πιάτων που είναι κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας μπορεί να κάνετε λάθη και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζετε. Τα λάθη αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην καθαρίζουν τα πιάτα, τα ποτήρια και τα λοιπά σκεύη αποτελεσματικά, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ενα κάνετε κακό και στην υγεία σας.

Συχνά λάθη που οι περισσότεροι κάνουν στο πλύσιμο των πιάτων

Χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού

Μία μικρή ποσότητα απορρυπαντικού αρκεί για το πλύσιμο των πιάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι πολύ πιθανό το απορρυπαντικό να μείνει στα σκεύη σας, πράγμα επιβλαβές για την υγεία σας. Επίσης, με τον τρόπο αυτό σπαταλάτε απορρυπαντικό και ξοδεύετε περισσότερα χρήματα, χωρίς λόγο.

Δεν καθαρίζετε τον νεροχύτη

Ο νεροχύτης μπορεί να γίνει εστία μικροβίων και βακτηρίων για αυτό και είναι σημαντικό να τον καθαρίζετε καλά και συχνά. Το ίδιο ισχύει και για το πλυντήριο πιάτων, εάν αυτό χρησιμοποιείτε συνήθως για να πλύνετε τα σκεύη σας.

Βάζετε τα λάθος αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων

Υπάρχουν αρκετά σκεύη τα οποία δεν πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων, όπως για παράδειγμα οι ξύλινες κουτάλες και τα ξύλα κοπής. Δείτε αναλυτικά τι να μην βάζετε ποτέ στο πλυντήριο για τα πιάτα εδώ.

Σκουπίζετε τα πλυμένα πιάτα με βρώμικο πανί

Μία κίνηση που μπορεί να αποβεί μοιραία και για την καθαριότητα των πιάτων αλλά και για την μυρωδιά τους. Εάν δεν θέλετε να αφήσετε τα πιάτα σας να στεγνώσουν φυσικά, πάντα μα πάντα σκουπίζετέ τα με καθαρό πανί.

Σπαταλάτε πολύ νερό

Προσοχή όταν πλένετε τα πιάτα. Δεν χρειάζεται να αφήσετε τη βρύση να τρέχει με τις ώρες. Χρησιμοποιήστε σοφά το νερό για να ξεπλύνετε τα πιάτα από λεκέδες και το απορρυπαντικό.

Με πληροφορίες από biohomecares.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved