Τιps για μαμάδες: Πέντε ανθεκτικά φυτά για το μπαλκόνι σας το καλοκαίρι

Ποια λουλούδια και φυτά αντέχουν στον ήλιο και τη ζέστη;

Τιps για μαμάδες: Πέντε ανθεκτικά φυτά για το μπαλκόνι σας το καλοκαίρι

Ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας είναι να δημιουργήσετε τη δική σας πράσινη όαση με λουλούδια και φυτά που θα δώσουν ζωντάνια και χρώμα στον χώρο. Βέβαια, λόγω της ηλιοφάνειας και των υψηλών θερμοκρασιών, δεν ενδείκνυνται όλα τα φυτά για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τι να προτιμήσετε αυτήν την εποχή;

Κατιφές

Ο κατιφές αντέχει στον ήλιο και τη ζέστη και ανθοφορεί από την άνοιξη μέχρι και την αρχή του χειμώνα. Τα άνθη του έχουν συνήθως κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, ενώ είναι γνωστός και την προστασία που παρέχει στα λαχανικά που φυτεύονται κοντά του.

Όσο για το πότισμα, δύο φορές την εβδομάδα αρκεί, ενώ σημαντικό είναι να κόβετε τα λουλούδια όταν μαραίνονται.

Ιβίσκος

Ο ιβίσκος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια του καλοκαιριού. Είναι επίσης πολύ ανθετικός στον ήλιο και τη ζέστη των μεσογειακών χωρών και ανθοφορεί ακόμα περισσότερο όταν το "βλέπει" απευθείας ο ήλιος.

Τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τις μέρες με πολλή ζέστη, ο ιβίσκος χρειάζεται πότισμα τρεις φορές την εβδομάδα.

Βουκαμβίλια

Εάν ψάχνετε ένα αναρριχώμενο φυτό για το μπαλκόνι σας αυτήν την εποχή, προτιμήστε τη βουκαμβίλια. Έχει εντυπωσιακά άνθη και το ύψος της μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δέκα μέτρα. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε το που θα την τοποθετήσετε καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στον αέρα.

Οι βουκαμβίλιες που έχουν φυτευτεί σε γλάστρα χρειάζονται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα.

Πλουμπάγκο - Το μπλε γιασεμί

Το πλουμπάγκο είναι ένα πανέμορφο φυτό με πυκνό, γυαλιστερό φύλλωμα και γαλάζια άνθη. Έχει γρήγορη ανάπτυξη και είναι πολύ ανθεκτικό στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να το ποτίζετε καθημερινά.

Γεράνι

Το γεράνι ανθίζει από τις αρχές της άνοιξης έως το τέλος του φθινοπώρου. Έχει άνθη σε διάφορα χρώματα και είναι ένα φυτό πολύ ανθεκτικό και για πολλούς συνδεδεμένο με την παιδική τους ηλικία.

Τα γεράνια που έχουν φυτευτεί σε γλάστρα χρειάζονται πότισμα τρεις φορές την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved