Τα έξι πιο ανθεκτικά φυτά για το μπαλκόνι σας το καλοκαίρι

Έξι φυτά ανθεκτικά στον ήλιο και τη ζέστη, plus tips για τη φροντίδα του κάθε ενός.

Τα έξι πιο ανθεκτικά φυτά για το μπαλκόνι σας το καλοκαίρι

Οι γλάστρες με λουλούδια και φυτά θα μεταμορφώσουν το μπαλκόνι σας και θα το μετατρέψουν σε μία καταπράσινη όραση το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό βέβαια, να επιλέξετε φυτά που αντέχουν στην πολλή ζέστη και τον ήλιο. Ποια είναι αυτά;

Ιβίσκος

mpalkoni futa kalokairi 3

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Kelly Sikkema

Ο ιβίσκος αντέχει στις θερμοκρασίες του μεσογειακού καλοκαιριού και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά αυτής της εποχής. Ξεχωρίζει για τα πολλά και διαφόρων χρωμάτων άνθη του που όμως διατηρούνται μόνο για 1-2 μέρες. Ανθοφορεί όταν το «βλέπει» απευθείας ο ήλιος και είναι ανθεκτικός στην ξηρασία.

Το καλοκαίρι ο ιβίσκος χρειάζεται πότισμα κάθε τρεις ημέρες.

Γεράνι

mpalkoni futa kalokairi 6

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Jerry Wang

Τα γεράνια ή αλλιώς οι μολόχες ανθίζουν από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Είναι ένα πολύ οικονομικό φυτό, χωρίς πολλές ανάγκες που θα δώσει χρώμα στο μπαλκόνι σας.

Βάλτε το σε μία ηλιόλουστη θέση στο μπαλκόνι σας και ποτίζετέ το κάθε δύο φορές την εβδομάδα.

Κατιφές

mpalkoni futa kalokairi 5

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / J K

Τα άνθη του κατιφέ έχουν συνήθως πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα. Είναι ένα φυτό με καταγωγή από το Μεξικό και ανθοφορεί από την άνοιξη μέχρι και τις αρχές του χειμώνα. Στους κήπους, οι κατιφέδες προστατεύουν τα άλλα φυτά, ένας ακόμα λόγος που κάνει το συγκεκριμένο φυτό τόσο δημοφιλές.

Μπορείτε να βάλετε τον κατιφέ σε ηλιόλουστη ή και ημισκιερή θέση, ενώ για το πότισμα δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Σημαντικό για την ανθοφορία του είναι να κόβετε τα άνθη του όταν μαραίνονται.

Βουκαμβίλια

mpalkoni futa kalokairi 4

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Abishek Subba

Από τα πιο γνωστά αναρριχώμενα φυτά είναι η βουκαμβίλια, ένα όμορφο φυτό με ροζ, μωβ, κόκκινα ή λευκά άνθη. Το ύψος της μπορεί να φτάσει έως και τα δέκα μέτρα, ενώ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στον αέρα και το κρύο.

Οι βουκαμβίλιες που έχουν φυτευτεί σε γλάστρα χρειάζονται πότισμα δύο φορές την εβδομάδα.

Μπλε γιασεμί (πλουμπάγκο)

mpalkoni futa kalokairi 1

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / LunarSperling

Το μπλε γιασεμί έχει πλούσιο φύλλωμα και ιδιαίτερα γαλάζια άνθη. Το πλουμπάγκο χρειάζεται ήλιο, έχει γρήγορη ανάπτυξη και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.

Μαργαρίτα

mpalkoni futa kalokairi 7

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Wellington Carvalho

Μπορεί να τις έχουμε συσχετίσει με την άνοιξη, όμως οι μαργαρίτες είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ανθοφορία τους ξεκινά από την άνοιξη και διαρκεί μέχρι και το φθινόπωρο και είναι ένα φυτό ιδανικά για μικρά μπαλκόνια.

Θα πρέπει να τις ποτίζετε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved