Πέννυ Μπαλτατζή: Περήφανη για τον γιο της – Έκοψε μόνος του την πάνα

«Απλά το αποφάσισε» έγραψε στην ανάρτησή της η Πέννυ Μπαλτατζή.

Πέννυ Μπαλτατζή: Περήφανη για τον γιο της – Έκοψε μόνος του την πάνα

Η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο, επιμονή και επιμονή, για τους περισσότερους τουλάχιστον γονείς. Η Πέννυ Μπαλτατζή είναι η εξαίρεση μίας και ο γιος της, Κάρολος, έκοψε μόνος του την πάνα. Πώς; Απλά το αποφάσισε, αναφέρει η τραγουδίστρια στην ανάρτησή της.

Ο Κάρολος θα γίνει τριών ετών τον προσεχή Οκτώβρη και η Πέννυ Μπαλτατζή μοιράστηκε με περηφάνεια το επίτευγμα του γιου της σε σχέση με το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό ορόσημο.

«Αυτό το φανταστικό μωρό (να ξέρετε πως θαυμάζω άπειρα όλα τα παιδιά για τη σοφία τους ), εχθές αποφάσισε να αυτονομηθεί κ να βγάλει την πάνα του❤️

Απλά αποφάσισε.

Καλά….την κρατάμε λιγάκι για τα υπνάκια για να μην έχει πολλά ατυχήματα τώρα στην αρχή κ ματαιωθεί χωρίς λόγο.

Αλλά έτσι απλά αποφάσισε κ το έκανε.

Και έτσι κάνουμε πισίνα πάρτυ στο μπαλκόνι μας για να το γιορτάσουμε!

Ήταν το δώρο μου❤️

#οκάρολοσμου»

https://www.instagram.com/p/ChRz1EVL73k

Μετάβαση από την πάνα στο γιογιό – Συμβουλές για γονείς

Η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό γίνεται όταν το παιδί είναι έτοιμο. Ωστόσο, κατά μέσο όρο η εκπαίδευση για την τουαλέτα ξεκινάει περίπου στους 24 μήνες που το παιδί έχει αρχίσει να επικοινωνεί καλύτερα λεκτικά. Σύμφωνα με έρευνες, το 25% των παιδιών κατακτούν αυτό το ορόσημο λίγο πριν κλείσουν τα 2 έτη, ενώ τα περισσότερα, που ανήκουν στο 75%, το κατακτούν λίγο πριν γίνουν 2,5 ετών.

Η διαδικασία και ο χρόνος εκμάθησης διαφέρει από παιδί σε παιδί. Μπορεί σε κάποια να κρατήσει 3 μήνες και σε άλλα λιγότερο ή περισσότερο. Αυτό που πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι δεν το πιέζετε και ότι του δίνετε τον χρόνο που έχει ανάγκη μέχρι να νιώσει έτοιμο. Εάν ξεπεράσει την ηλικία των 3,5 ετών καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, όπως επίσης και στην περίπτωση που το παιδί ενώ γνωρίζει τη διαδικασία αποζητά την πάνα για να ενεργηθεί ή πηγαίνει πίσω από έπιπλα.

Όσο για το πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί είναι έτοιμο για την εκπαίδευση για την τουαλέτα; Παρακάτω οι πιο κοινές ενδείξεις.

  • Κοιτάζουν προς τα κάτω όταν τα κάνουν στην πάνα τους
  • Επιμένουν για αλλαγή πάνας όταν αυτή έχει βραχεί
  • Σας λένε πότε κάνουν την ανάγκη τους
  • Οι περίοδοι μεταξύ των αλλαγών πάνας είναι μεγαλύτεροι

Πέννυ Μπαλτατζή: Η νέα καθημερινότητα με δύο παιδιά

Η Πέννυ Μπαλτατζή απολαμβάνει τις πρώτες εβδομάδες με την κόρη της η οποία γεννήθηκε τέλη του περασμένου Ιούνη. Η τραγουδίστρια έχει δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες της μικρής Αμέλιας, και η μία είναι καλύτερη από την άλλη.

Μάλιστα, η μπέμπα κάνει ήδη και το πρώτο της αεροπορικό ταξίδι όταν η τραγουδίστρια έπρεπε να ταξιδέψει εντός Ελλάδος για επαγγελματικούς λόγους.

baldatzi.jpg

Παράλληλα, η Πέννυ Μπαλτατζή φροντίζει να περνάει χρόνο και με τον γιο της Κάρολο, να παίζουν μαζί και να κάνουν και άλλες πολλές δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως το πάρτι με αφορμή το κόψιμο της πάνας. Από τις αναρτήσεις πάντως αυτό που κρατάμε – πέραν των άλλων – είναι το χαμόγελο ευτυχίας στο πρόσωπό της.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει στo Instagram μετά τη γέννηση της μπέμπας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved