Διάσημες Ελληνίδες εγκυμονούσες και μαμάδες που λατρεύουν τις γάτες τους

Μαμάδες και εγκυμονούσες της ελληνικής showbiz που έχουν έρωτα με τις γάτες τους.

Διάσημες Ελληνίδες εγκυμονούσες και μαμάδες που λατρεύουν τις γάτες τους

Η γάτα είναι ένα ζώο ανεξάρτητο, χαδιάρικο, τρυφερό, έξυπνο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που όσοι έχουν γάτα ως κατοικίδιο, τη λατρεύουν και αναπτύσσουν μαζί της ένα δέσιμο ιδιαίτερο.

Μεταξύ αυτών και πολλές διάσημες Ελληνίδες εγκυμονούσες και μαμάδες. Πρώτη και καλύτερη η Μαίρη Συνατσάκη που έχει όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις γάτες.

Μαίρη Συνατσάκη: Μία πραγματική cat lover

Η γνωστή influencer ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της λίγες μέρες πριν και από τις πρώτες φωτογραφίες που δημοσίευσε μετά την ανακοίνωση στο Instagram ήταν αυτή με μία από τα τρία γατιά της. Μάλιστα, η εγκυμονούσα απάντησε και στα δεκάδες μηνύματα που έλαβε για το κατά πόσο είναι επικίνδυνο για μία έγκυο να συμβιώνει με γάτες και για τον κίνδυνο της τοξοπλάσμωσης και ήταν απόλυτα κατατοπιστική.

https://www.instagram.com/p/CgrJAerrlsQ

Τι είναι η τοξοπλάσμωση

Η τοξοπλάσμωση είναι μια συστηματική ασθένεια που την προκαλεί το πρωτόζωο τοξόπλασμα, ιδιαίτερα το είδος Toxoplasma gondii, μεταδιδόμενο στον άνθρωπο από τα κατοικίδια. Η νόσος μεταδίδεται από το ωμό κρέας που έχει μολυνθεί ή με την επαφή με μολυσμένα κόπρανα γάτας.

Το μικρόβιο διαπερνά τον πλακούντα και προσβάλλει το έμβρυο, ενώ συνήθως η μητέρα δεν έχει συμπτώματα της μόλυνσης. Δυστυχώς, ωστόσο, μπορεί να υπάρξει μόλυνση του εμβρύου. Η προσβολή του εμβρύου, σε συνδυασμό με ελλιπή θεραπευτική αντιμετώπιση μπορεί να είναι μοιραία (αυτόματη αποβολή, ενδομήτριος θάνατος) ή να οδηγήσει στη γέννηση βρέφους με σοβαρές ανωμαλίες στο νευρικό σύστημα και τα σπλάγχνα του.

Η τοξοπλάσμωση αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά αλλά χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη προστασία είναι η ίδια η προφύλαξη, δηλαδή η λήψη προληπτικών μέτρων.

Οι απαντήσεις της Μαίρης Συνατσάκη στην gallery που ακολουθεί.

Η εγκυμονούσα όπως φαίνεται και από τις δημοσιεύσεις της στο Instagram έχει μεγάλη αδυναμία στις γάτες της και μάλιστα έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό highlight στο Instagram με φωτογραφίες και βίντεο που έχει δημοσιεύσει μαζί τους κατά καιρούς.

Λάουρα Νάργες: Η γάτα της, η καλύτερη παρέα

Η Λάουρα Νάργες μετρά αντίστροφα για τον τοκετό και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τους πρώτους μήνες αλλά και μετέπειτα, βιώνει μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής της όπως έχει πει και σε συνεντεύξεις της. Για τον ερχομό του γιου τους δεν ανυπομονούν μόνο η ίδια και ο Χρήστος Σαντικάι, αλλά και τα κατοικίδια της οικογένειας.

Η Σίσσυ, είναι η γάτα που έχει εδώ και χρόνια η εγκυμονούσα, την οποία μάλιστα και είχε χάσει λίγους μήνες πριν, αλλά ξαναβρήκε. Δείτε φωτογραφίες της στην gallery που ακολουθεί.

Κατερίνα Στικούδη: Γνωρίστε το Χνούδι, τη γάτα με τον δικό της Instagram λογαριασμό

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι η Κατερίνα Στικούδη έχει γάτα στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία και μάλιστα έχει φτιάξει για αυτήν και το δικό της προφίλ στο Instagram.

Το όνομα αυτής… Χνούδι και παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η τραγουδίστρια σε αυτόν.

Νάντια Μπουλέ: «Παιδιά, γατιά και σκυλιά στο ίδιο σπίτι»

Η Νάντια Μπουλέ είναι γνωστό ότι είναι φιλόζωη. Αν και ενεργή στα κοινωνικά μέσα, δεν μοιράζεται πολλές από τι πιο προσωπικές και οικογενειακές της ζωές και έτσι οι φωτογραφίες με τα κατοικίδιά της είναι ελάχιστες.

Μία από αυτές δημοσίευσε την περίοδο της εγκυμοσύνης της και είναι η παρακάτω. Η Νάντια Μπουλέ κάθεται στον καναπέ με τη γάτα και τον σκύλο της και γράφει χιουμοριστικά:

«Παιδιά, γατιά και σκυλιά στο ίδιο σπίτι! Κάπως θα τα βολέψουμε» και είμαστε σίγουροι ότι τα κατάφερε μια χαρά. Η συνύπαρξη με κατοικίδια έχει έτσι και αλλιώς πολλά οφέλη για τα παιδιά και η μικρή Σεμέλη σίγουρα θα έχει αναπτύξει μαζί τους ένα ιδιαίτερο δέσιμο.

https://www.instagram.com/p/CPYy0eCnPnL
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved