Ένα απίθανο καλοκαιρινό σνακ για τα παιδιά

Δεν χρειάζεται κάποια δύσκολη προετοιμασία, δεν χρειάζεται ψήσιμο και θα το φτιάξετε με ένα μόνο υλικό.

Ένα απίθανο καλοκαιρινό σνακ για τα παιδιά

Φέτες καρπουζιού

Όλοι έχουμε στις αναμνήσεις μας, εικόνες με τους εαυτούς μας να κρατούν μια φέτα καρπούζι στα χέρια, έτσι δεν είναι;

Το καρπούζι έχει την τιμητική του αυτούς τους μήνες και δεν υπάρχει τίποτε πιο νόστιμο, πιο θρεπτικό και πιο δροσερό από αυτό.

Οι ελάχιστες θερμίδες του –μόλις 46 ανά φλιτζάνι– αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και C είναι μερικά επιπλέον κίνητρα για να το καταναλώνετε εσείς και τα παιδιά σας άφοβα.

Ποια άλλα ευεργετικά συστατικά παρέχει όμως το καρπούζι και πώς μπορούν αυτά να ωφελήσουν την υγεία;

snak gia paidia karpouzi 1

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό

Επαρκή ενυδάτωση δεν πετυχαίνουμε μόνο με την κατανάλωση νερού αλλά και με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Το καρπούζι είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το εντυπωσιακό 92%.

Έχει βιταμίνες

Μόλις ένα φλιτζάνι καρπούζι (περίπου 150 γραμμάρια) παρέχει το 21% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C, καθώς και λυκοπένιο και καροτενοειδή (άλφα και βήτα καροτένιο), τα οποία μετατρέπονται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Όλα αυτά τα συστατικά έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό.

Έχει λυκοπένιο

Το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο που βρίσκεται στο καρπούζι έχει επίσης αντικαρκινική δράση.

Έχει κιτρουλλίνη

Η κιτρουλλίνη είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στο καρπούζι. Έχει την ιδιότητα να αυξάνει τα επίπεδα οξειδίου του αζώτου στον οργανισμό, κάτι που με τη σειρά του συμβάλλει στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

snak gia paidia karpouzi 2

Συνδυασμός του λυκοπένιου & της βιταμίνης C

Οι φλεγμονές «κρύβονται» πίσω από ποικίλες χρόνιες παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος του Crohn. Συστατικά του καρπουζιού με αξιόλογη αντιφλεγμονώδη δράση είναι το λυκοπένιο και η βιταμίνη C.

Έχει βιταμίνη Α & C

Οι βιταμίνες του καρπουζιού βελτιώνουν την όψη των μαλλιών και του δέρματος. Η βιταμίνη C προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και τα μαλλιά δυνατά, ενώ η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπλαση των δερματικών κυττάρων.

Έχει νερό & φυτικές ίνες

Η υψηλή περιεκτικότητα του καρπουζιού σε νερό και φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, προλαμβάνοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα.

Πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό σνακ

fetes karpouziou snak 2

Υλικά:

  1. Καρπούζι
  2. Ξυλάκια για παγωτό (σαν τα γλωσσοπίεστρα σε μικρό μέγεθος)

Εκτέλεση:

  • Κόψτε σε τριγωνικό σχήμα τις φέτες καρπουζιού.
  • Περάστε τες μέσα στα ξυλάκια.
  • Αν θέλετε τα σερβίρετε φρέσκα και ζουμερά. Αν όχι, βάλτε τα στην κατάψυξη όπως είναι, παγώστε τα και σερβίρετέ τα μετά σαν γρανίτες στα παιδιά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved