Tips για μαμάδες: 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε στο σπίτι πριν φύγετε για διακοπές

Τι πρέπει να ελέγξετε στο σπίτι πριν αναχωρήσετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Tips για μαμάδες: 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε στο σπίτι πριν φύγετε για διακοπές
bigstockphoto.com

Πριν φύγετε για διακοπές, πέρα από τις βαλίτσες που θα ετοιμάσετε, κάντε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε στο σπίτι ώστε να είστε ήσυχοι κατά την απουσία σας.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε:

Καθαρίστε το ψυγείο

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά δεν είναι. Μέσα στον …πανικό της αναχώρησης δεν είναι λίγες οι φορές που δεν σκέφτεστε να καθαρίσετε το ψυγείο από οτιδήποτε θα χαλάσει ή θα λήξει όσο λείπετε. Κάντε λοιπόν ένα ξεκαθάρισμα των φρούτων και των λαχανικών, τσεκάρετε αν τα μπολ είναι κλειστά και πετάξτε γάλατα ή κρέμες γάλακτος που δεν θα μπορέσετε να καταναλώσετε με την επιστροφή σας.

trofima sto psigeio

Πετάξτε τα σκουπίδια

Συνήθως τα σκουπίδια τα πετάτε όταν κλειδώνετε το σπίτι και είστε έτοιμοι για αναχώρηση. Σωστά; Μην ξεχνάτε όμως και τα σκουπίδια από το καλαθάκι του μπάνιου, από το δωμάτιο των παιδιών και φυσικά της κουζίνας. Συγκεντρώστε τα όλα μαζί και πετάξτε τα, πριν κάνετε ένα τελευταίο έλεγχο στο σπίτι.

Αυτόματο πότισμα

Αν έχετε αυτόματο πότισμα στο μπαλκόνι, μην το θέτετε σε λειτουργία την τελευταία στιγμή. Ελέγξτε τη μπαταρία και λειτουργήστε το μέρες πριν έτσι ώστε όταν επιστρέψετε τα φυτά σας να είναι καταπράσινα.

Κλείστε την κύρια παροχή νερού

Πριν φύγετε, κλείστε την παροχή νερού εντός του σπιτιού, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διαρροής.

Βγάλτε τις πρίζες

Βγάλτε από την πρίζα μικροσυσκευές ( τοστιέρα, καφετιέρα, φούρνο μικροκυμάτων), ακόμα και την πρίζα της τηλεόρασης. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τυχόν βλάβες αν υπάρξει διακοπή ρεύματος. Μπορείτε επίσης να εφοδιαστείτε με πρίζες προστασίας από την αυξομείωση της τάσης του ρεύματος.

Κλειδώστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα

Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την αναχώρηση για διακοπές όλο και κάποιο παράθυρο ξεχνάτε ανοιχτό ( συνήθως του μπάνιου). Πριν βάλετε το κλειδί στην πόρτα, κάντε έναν τελευταίο έλεγχο στο σπίτι, τσεκάροντας πόρτες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

kalokairini diakosmisi

φώτο: Instagram @ ridgestorooftops

Σύστημα ασφαλείας σπιτιού

Καθώς φεύγετε, βάλτε το συναγερμό και ειδοποιήστε την εταιρεία συναγερμού σας ότι θα απουσιάζετε. Εάν έχετε κάποιον να προσέχει το σπίτι σας, φροντίστε να του δώσετε πέρα από τα κλειδιά και τον κωδικό του συναγερμού.

Πάρτε μαζί σας αντικλείδι του αυτοκινήτου

Κι όμως έχει συμβεί σε πολλούς να χάσουν στις διακοπές τα κλειδιά του αυτοκινήτου και να μην μπορούν να ανοίξουν το ΙΧ. Προνοείστε και πάρτε μαζί σας ένα αντικλείδι ώστε να είστε ήσυχοι.

Τέλος, μην ξεχάσετε άπλυτα στον κάδο κι αν έχετε διάθεση τακτοποιήστε το σπίτι, ώστε όταν επιστρέψετε με το καλό να το βρείτε καθαρό.

Πηγή: newhomesource.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved