Tips για μαμάδες: Το κόλπο για να καθαρίσετε το βραστό αυγό σε χρόνο dt

Δύο τρόποι να καθαρίσετε το βραστό αυγό σε μερικά δευτερόλεπτα.

Tips για μαμάδες: Το κόλπο για να καθαρίσετε το βραστό αυγό σε χρόνο dt
Unsplash.com / Jona Novak

Τα αυγό είναι πηγή θρεπτικών συστατικών και δικαίως αξίζει μία θέση στη διατροφή μικρών και μεγάλων. Το καλοκαίρι αποτελεί μία ιδανική λύση για σνακ στην παραλία που θα κρατήσει χορτάτους εσάς και τα παιδιά τις ώρες που βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

Πώς θα βγάλετε τα τσόφλια από το αυγό σε μερικά δευτερόλεπτα;

Το αυγό μπορούμε να το μαγειρέψουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Το πιο μπελαλίδικο ωστόσο είναι το καθάρισμά του. Τα τσόφλια σπάνε σε μικρότερα κομματάκι, κολλάνε στο ασπράδι να πετάμε τελικά το μισό.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να καθαρίσετε το βραστό αυγό σε λίγο μόνο δευτερόλεπτα. Ας ξεκινήσουμε με τον πρώτο.

Αρχικά, μόλις το αυγό βράσει, βάλτε το κατευθείαν σε ένα μπολ με κρύο νερό ή κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το αυγό να γίνει ακόμα πιο σφιχτό και να μπορεί να βγει το τσόφλι πιο εύκολα. Έπειτα, τοποθετήστε το αυγό πάνω στο τραπέζι και πιέστε το ελαφρώς με την παλάμη σας κυλώντας το προς τα πάνω κι έπειτα συνεχόμενα. Τα τσόφλια θα σπάσουν πολύ εύκολα και θα μπορείτε να τα βγάλετε πανεύκολα.

Δείτε τη διαδικασία αναλυτικά και στο παρακάτω βίντεο.



Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και ένα μαχαίρι. Με λίγες κινήσεις ακόμα και τα αυγά που δεν είναι τελείως βρασμένα, τύπου μελάτα, μπορείτε να τα καθαρίσετε γρήγορα και χωρίς κόπο.

Δείτε η διαδικασία βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved