Tips για μαμάδες: Σπιτικές μάσκες αντιγήρανσης με αγγούρι

Θρεπτική και ενυδατική κρέμα με αγγούρι.

Tips για μαμάδες: Σπιτικές μάσκες αντιγήρανσης με αγγούρι

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες C, K και B, κάλιο, σίδηρο.

Επίσης, δεν έχει θερμίδες (15-17 θερμίδες), είναι πλούσιο σε νερό ενώ το πυρίτιο που διαθέτει, ενισχύει τα μαλλιά και τα νύχια.Τα θειικά που περιέχει αποτελούν «κλειδί» για την ανάπτυξη και την αντοχή των μαλλιών, ενώ άλλες ενώσεις συμβάλλουν στον σχηματισμό κερατίνης, η οποία είναι απαραίτητη για τα μαλλιά και τα νύχια.Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του αγγουριού «κρύβονται» στη φλούδα, γι΄αυτό μην το καθαρίζετε.

Το αγγούρι όμως λόγω των φυσικών συστατικών του έχει πολλά οφέλη και για την επιδερμίδα:

  • Μειώνει το πρήξιμο
  • Απομακρύνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
  • Βοηθά στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης

Σύμφωνα με μελέτη του 2011, τα αντιοξειδωτικά συστατικά του αγγουριού μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο αντιρυτιδικό συστατικό.Η βιταμίνη C έχει την ικανότητα να διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, ενώ το φολικό οξύ βοηθά στην καταπολέμηση των περιβαλλοντικών τοξινών που μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται κουρασμένο.

Μάσκα προσώπου αγγουριού με αλόη

Αυτή η μάσκα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική εάν έχετε ξηρό δέρμα.

Υλικά

1 αγγούρι
2 κ.τ.σ. αλόη

Εκτέλεση

Λιώστε το αγγούρι στο πλέντερ και στη συνέχεια διαχωρίστε τυχόν κομμάτια που έχουν μείνει. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλόη βέρα και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε τη στο δέρμα σας για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπίστε το πρόσωπο σας απαλά.

Μάσκα με αγγούρι και γιαούρτι

Υλικά

1 καθαρισμένο αγγούρι
1 κ.τ.σ. γιαούρτι
Μισή κουταλιά του γλυκού σκόνη σανταλόξυλου

Δείτε πώς θα φτιάξετε την μάσκα αντιγήρανσης στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved