Tips για μαμάδες: Οκτώ χρήσεις του αγγουριού που θα σας εκπλήξουν

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήστε το αγγούρι στην καθαριότητα του σπιτιού και στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Tips για μαμάδες: Οκτώ χρήσεις του αγγουριού που θα σας εκπλήξουν

Το αγγούρι είναι ένα από τα αγαπημένα λαχανικά του καλοκαιριού. Είναι δροσερό, έχει μηδαμινές θερμίδες και πολλά θρεετικά συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ασβέστιο και φολικό οξύ.

Μπορούμε να το φάμε σκέτο, σε δροσερές σαλάτες με άλλα λαχανικά, σε σάντουιτς ή αραβικές πίτες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας εκτός από τη μαγειρική και τη διατροφή μας.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν με ένα αγγούρι;

1. Να κάνετε τα ανοξείδωτα σκεύη σας να λάμψουν

Χρησιμοποιήστε μία φέτα αγγουριού για να τρίψετε τα ανοξείδωτα σκεύη σας μετά το πλύσιμο. Θα λάμψουν στη στιγμή. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις βρύσες του νιπτήρα, της μπανιέρας, του νεροχύτη ή και κάθε άλλο μεταλλικό αντικείμενο που έχει χάσει τη λάμψη του.

2. Να καθαρίσετε τους τοίχους από τους λεκέδες με κηρομπογιές

Σε ένα σπίτι με παιδιά, οι λερωμένοι τοίχοι με χρώματα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Για να τους καθαρίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα αγγούρι και με τη φλούδα να τρίψετε το σημείο του τοίχου με τον λεκέ.

kirompogies keria

Διαβάστε επίσης: Έχετε κηρομπογιές για πέταμα; Αξιοποιήστε τις για να φτιάξετε χρωματιστά κεριά

3. Να ξεθολώσετε τον καθρέφτη

Πριν το μπάνιο σας πάρτε μία φέτα αγγουριού και τρίψτε όλη την επιφάνεια του καθρέφτη. Με αυτόν τον τρόπο, μετά το μπάνιο δεν θα θολώσει από τους υδρατμούς κι επιπλέον δεν θα τον γεμίσετε με δαχτυλιές.

4. Να κάνετε τις πόρτες να μην τρίζουν

Εάν οι πόρτες ή τα παράθυρά σας τρίζουν, τρίψτε τους μεντεσέδες με μία φέτα αγγουριού. Αυτό και μόνο αρκεί για να σταματήσει το τρίξιμο.

5. Να διώξετε την άσχημη αναπνοή

Η άσχημη αναπνοή είναι αποκρουστική για τους γύρω μας. Αντί να βουρτσίσετε ξανά τα δόντια σας μπορείτε να βάλετε μία φέτα αγγουριού στο στόμα σας και να την αφήσετε για 1-2 λεπτά. Η αναπνοή σας δε θα μυρίζει πια και επιπλέον θα έχετε μία αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα.

6. Να μειώσετε την κυτταρίτιδα

Σύμφωνα με έρευνες, το 80% με 90% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα και η αλήθεα είναι ότι είναι αδύνατο να απαλλαγούμε από αυτήν εντελώς. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες κρέμες, scrubs και άλλα προϊόντα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, το πιο απλό που έχετε να κάνετε όμως είναι τρίψετε μία φέτα αγγουριού στα επίμαχα σημεία. Επαναλάβετε τακτικά και η κυτταρίτιδα θα μειωθεί.

scrub kata tis kuttaritida

Διαβάστε επίσης: Γυμναστική για μαμάδες: Το πιο εύκολο workout για να μειώσετε την κυτταρίτιδα

7. Να ανακουφιστείτε από το κάψιμο του ήλιου

Ειδικά στην αρχή του καλοκαιριού, στα πρώτα μπάνια, είναι ακόμα πιο εύκολο να καείτε από την έκθεση στον καυτό ήλιο. Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο να αντιμετωπίσετε το κάψιμο, μπορείτε να βάλετε φέτες αγγουριού στα σημεία που έχετε καεί.

8. Να καταπολεμήσετε το πρήξιμο στα μάτια

Το αγγούρι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες οι οποίες καταπολεμούν το πρήξιμο στα μάτια. Βάλτε μία φέτα αγγουριού στο κάθε μάτι, αφήστε τις να δράσουν και σύντομα θα δείχνετε πιο ξεκούραστες και αναζωογονημένες.

Πηγή: gardeningchannel.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved