Tips για μαμάδες: Οι χρήσεις του σκόρδου εκτός κουζίνας θα σας κάνουν να το λατρέψετε

  • Σκόρδο: Τα οφέλη για τον οργανισμό
  • Οι εναλλακτικές χρήσεις του σκόρδου
Tips για μαμάδες: Οι χρήσεις του σκόρδου εκτός κουζίνας θα σας κάνουν να το λατρέψετε
Unsplash.com / Daniela

Το σκόρδο έχει έντονη μυρωδιά και γεύση. Κάποιοι το αγαπούν και άλλοι δεν το αντέχουν με τίποτα. Αδιαμφισβήτητα, ωστόσο, είναι τα οφέλη από την κατανάλωσή του για τον οργανισμό, όπως:

  • συμβάλλει στην αντιμετώπιση εντερικών προβλημάτων
  • ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • κάνει καλό στα μάτια
  • βοηθάει στην αντιμετώπιση ασθενειών

Οι εναλλακτικές χρήσεις του σκόρδου

Το σκόρδο έχουμε συνηθίσει να το χρησιμοποιούμε σε συνταγές για μαγειρευτά και ψητά φαγητά. Οι τρόποι όμως να το αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας είναι πολλοί περισσότεροι και θα σας εκπλήξουν.

Για την αντιμετώπιση κρυολογήματος

Φτιάξτε ένα ανακουφιστικό ρόφημα που θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο γρήγορα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι βράσετε μία σκελίδα σκόρδου σε νερό και να πείτε έπειτα το ρόφημα. Η γεύση του μπορεί να μην είναι και η καλύτερη, σίγουρα όμως αξίζει να το δοκιμάσετε.

Για να καταπολεμήσετε την ακμή

Δοκιμάστε να βάλετε μία σκελίδα σκόρδου στην επίμαχη περιοχή. Το σκόρδο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνει τον ερεθισμό στην περιοχή.

skordo xriseis

Στην απώλεια βάρους

Το σκόρδο μπορεί να γίνει σύμμαχό σας στην απώλεια κιλών και αυτό γιατί προκαλεί τον κορεσμό με αποτέλεσμα να μειώνεται η κατανάλωση φαγητού και η πρόσληψη φαγητού σε ημερήσια βάση.

Για υγιή και μακριά μαλλιά

Βάλτε μερικά κομμάτια σκόρδου στο σαμπουάν σας και χρησιμοποιήστε το κανονικά όταν λούζεστε. Οι ουσίες του σκόρδου θα απελευθερωθούν στο σαμπουάν και θα δράσουν στα μαλλιά σας.

Για την αντιμετώπιση κουνουπιών

Το σκόρδο είναι ένα σούπερ εντομοαπωθητικό. Τρίψτε μία σκελίδα σκόρδου στο δέρμα σας και το άρωμά του θα κρατήσει τα κουνούπια μακριά.

Για να φτιάξετε ένα φυσικό καθαριστικό γενικής χρήσης

Χρησιμοποιήστε υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας για να φτιάξετε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης. Κόψτε 3-4 σκελίδες σκόρδου και βάλτε τις σε ένα δοχείο ψεκασμού. Προσθέστε λευκό ξύδι και χυμό λεμονιού ή αιθέριο έλαιο με άρωμα λεμόνι.

Με πληροφορίες από experthometips.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved