Μπορώ να τρώω σκόρδο όταν θηλάζω;

Επηρεάζεται το μωρό που θηλάζει αν τρώω σκόρδο;

Μπορώ να τρώω σκόρδο όταν θηλάζω;

Το σκόρδο χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη μαγειρική και οι ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία είναι πολύ σημαντικές.Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία συμπεριλαμβάνει το σκόρδο στις τροφές με πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Όταν όμως μια μητέρα θηλάζει μπορεί να καταναλώνει σκόρδο; Η απάντηση είναι ναι, μπορεί να τρώει, αλλά με μέτρο.

Μάλιστα το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί ως γαλακτογαγάγος, που διεγείρει την παραγωγή γάλακτος σε θηλάζουσες μητέρες. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την παραγωγή μητρικού γάλακτος, η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παροχής γάλακτος.

Όταν τρώτε σκόρδο, η πικάντικη γεύση αναμιγνύεται με το μητρικό γάλα και μπορεί να αλλάξει τη γεύση και τη μυρωδιά του γάλακτος. Μερικά μωρά δεν ενοχλούνται από τη γεύση, αυτό όμως δεν είναι ο κανόνας. Εάν λοιπόν το μωρό σας μπορεί να ανεχτεί τη μυρωδιά του σκόρδου, μπορείτε να το καταναλώνετε άφοβα.

Οφέλη σκόρδου για τις θηλάζουσες

Το σκόρδο περιέχει μερικά βασικά μέταλλα, βιταμίνες και αμινοξέα, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής των μητέρων που θηλάζουν.

Λόγω των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του σκόρδου, χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της δυσπεψίας, του οιδήματος ή κάποιας λοίμωξης.

Συγκεκριμένα:

  • Ενισχύει την παραγωγή γάλακτος στο στήθος
  • Βοηθάει στην πέψη
  • Έχει αντι-μολυσματικές ιδιότητες

Το σκόρδο είναι επίσης ευεργετικό για τη θεραπεία της αϋπνίας , του κρυολογήματος, του καρκίνου και του άσθματος .

Είναι ασφαλές να καταναλώνετε μία ή δύο σκελίδες σκόρδου την ημέρα κατά τη διάρκεια της φάσης θηλασμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για να προσθέσετε γεύση στο κρέας, τα θαλασσινά, τα ζυμαρικά ή τα λαχανικά σας.

Μια μέτρια ποσότητα σκόρδου δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε εσάς ή το μωρό σας. Αρκεί να μην το παρακάνετε.

Με πληροφορίες από το www.momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved