Tips για μαμάδες: Συμβουλές για το σωστό καθάρισμα και μάζεμα χαλιών

  • Πώς θα μαζέψετε σωτά τα χαλιά σας;
  • Tips για το σωστό καθάρισμα
Tips για μαμάδες: Συμβουλές για το σωστό καθάρισμα και μάζεμα χαλιών

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα της άνοιξης και μετράμε αντίστροφα για το καλοκαίρι. Είναι η εποχή που κατεβάζουμε τα πρώτα καλοκαιρινά, μαζεύουμε μάλλινα και χειμωνιάτικα και φυσικά που ξεστρώνουμε χαλιά.

Το μάζεμα των χαλιών είναι μία χρονοβόρα αλλά αναπόφευκτη διαδικασία και για να διατηρήσουμε τα χαλιά προστατευμένα μέχρι τον επόμενο χειμώνα, πρέπει να γίνει με τον κατάλληλο τρόπο.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει αναλυτικά τα βήματα.

Καθάρισμα πρώτα από όλα

Μέγα λάθος να μαζέψετε και να αποθηκεύσετε τα χαλιά πριν τα καθαρίσετε. Μάλιστα ο καθαρισμός τους πρέπει να είναι σχολαστικός, και από τις δύο πλευρές ώστε να αποθηκευτούν καθαρά και να είναι έτοιμα για χρήση την επόμενη χρονιά.

Πολλοί επιλέγουν να αναθέσουν τον καθαρισμό τους σε ειδικό συνεργείο. Εάν εσείς προτιμάτε να τα καθαρίσετε μόνοι σας, ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

  • Βήμα #1: Καθαρίστε το χαλί από σκόνες και βρωμιές με τα την ηλεκτρική σκούπα.
  • Βήμα #2: Βρέξτε το χαλί και καθαρίστε το σπιθαμή προς σπιθαμή με ένα ειδικό απορρυπαντικό ή με ένα απορρυπαντικό που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας χρησιμοποιώντας νερό και ξύδι.
  • Βήμα #3: Απλώστε το χαλί σε εξωτερικό χώρο μέχρι να στεγνώσει τελείως.
xalia katharisma

Τυλίξτε τα χαλιά σωστά

Το τύλιγμα των χαλιών μπορεί να φαίνεται απλό, όμως δεν είναι. Πριν τυλίξετε τα χαλιά απλώστε από την καλή πλευρά ένα σεντόνι που δε χρειάζεστε για να τα προστατεύσετε από τυχόν υγρασία. Τυλίξτε τα και αποθηκεύστε τα σε πλαστικές σακούλες

Το μέρος αποθήκευσης

Όπου επιλέξετε να αποθηκεύσετε τα χαλιά σας, σκεφτείτε ότι θα είναι εκεί για τουλάχιστον τέσσερις με πέντε μήνες. Προτιμήστε ένα μέρος σκιερό, όπως είναι το πατάρι ή η αποθήκη. Φροντίστε να αερίζετε τον χώρο αυτό συχνά ώστε να μην δημιουργηθεί μούχλα και υγρασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved