Μωρό που μπουσουλάει: Πώς θα καθαρίσετε σωστά τα χαλιά σας

Τα χαλιά ειναι απαλά και υπέροχα για τα μωρά που αρχίζουν να μπουσουλάνε εξερευνώντας τον κόσμο γύρω τους.

Μωρό που μπουσουλάει: Πώς θα καθαρίσετε σωστά τα χαλιά σας

Τα χαλιά όμως είναι και αρκετά βρώμικα, αποθηκεύουν τη σκόνη και μύκητες και τα βακτήρια μπορούν να βλάψουν τα παιδιά σας καθώς μπουσουλάνε τριγύρω. Και ενώ πριν το μωρό δεν σας ένοιαζε και τόσο πολύ η καθαριότητα των χαλιών σας, τώρα που έχετε γίνει γονείς πρέπει να φροντίζετε τα χαλιά να είναι καθαρά πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει γύρω μας και ο κορονοϊός.

Ορίστε μερικές ασφαλείς συμβουλές για να καθαρίσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τα χαλιά σας.

Αφήστε τα παπούτσια έξω από το σπίτι

Έρευνες έχουν δείξει ότι η σόλα και το εσωτερικό των παπουτσιών μεταφέρουν 9 διαφορετικά επικίνδυνα βακτηριακά στελέχη, όπως Ε.coli (προκαλεί λοιμώξεις του εντερικού και ουροποιητικού συστήματος) και Klebsiella (προκαλεί λοιμώξεις του αίματος και πνευμονία. Σκεφτείτε λοιπόν ότι όλα αυτά μεταφέρονται με τα παπούτσια σας στο πάτωμα και τα χαλιά του σπιτιού σας. Χαλιά που σε λίγο καιρό θα αγγίζει με τις παλάμες και τα ρούχα του το μικρό σας βλασταράκι.

moro mpoysoulaei katharisma xalion 1

Βεβαιωθείτε ότι τα χαλιά είναι στεγνά

Τα βρεγμένα χαλιά μπορούν να γίνουν χώροι αναπαραγωγής βακτηρίων και μούχλας. Γι' αυτό κάθε φορά που βρέχεται το χαλί σας ή το απλώνετε για να στεγνώσει μετά από κάθε πλύσιμο θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει τελείως πριν το τοποθετήσετε στο πάτωμα.

Χρησιμοποιήστε σπιτικά καθαριστικά

Μπορεί τα καθαριστικά του εμπορίου να είναι καλύτερα και πιο «δυνατά» σε ό,τι έχει να κάνει με την καθαριότητα και την απομάκρυνση των λεκέδων, όμως τα σπιτικά είναι πιο υγιεινά για τα παιδιά σας. Για να καθαρίσετε τα χαλιά σας χρησιμοποιήστε ξύδι και σόδα.

Χρησιμοποιήστε καθαριστικά κατάλληλα για το βρέφος

Δεν είναι όλα τα χημικά προϊόντα επικίνδυνα για το μωρό σας. Για την ακρίβεια υπάρχουν αρκετά στο εμπόριο που είναι ασφαλή για την υγεία του παιδιού σας. Διαβάστε πολύ καλά τις ετικέτες πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν και αφού βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για το μωρό σας, αγοράστε το για να καθαρίζετε τα χαλιά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved