Ένας γλυκός χαμός στο κρεβάτι της μαμάς Φαίης Σκορδά (εικόνες)

Οι μαμάδες σίγουρα θα ταυτιστούν!

Ένας γλυκός χαμός στο κρεβάτι της μαμάς Φαίης Σκορδά (εικόνες)

Μπορεί τα σκόρπια παιχνίδια να μοιάζουν με "πονοκέφαλο" για τις περισσότερες μαμάδες, όμως τα παιδιά απολαμβάνουν το παιχνίδι περισσότερο όταν τα παιχνίδια τους βρίσκονται σκόρπια γύρω τους.

Τα μικρά τα σκόρπια παιχνίδια δεν τα βλέπουν ως έναν "μικρό χαμό", όπως δηλαδή θα τα δει μια μαμά, αλλά ως έργο τέχνης ή ως έναν τρόπο να βλέπει όλα όσα έχει για να δημιουργήσει τη φανταστική του ιστορία.

Το ίδιο κάνει φυσικά και ο Δημήτρης, ο μικρότερος γιος της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα. Η παρουσιάστρια του "Πρωινού" αρκετές φορές έχει δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το χάος που δημιουργείται τις περισσότερες φορές στο σπίτι της και δη στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά της.

Μια τέτοια φωτογραφία δημοσίευσε και πριν μερικές ημέρες, δείχνοντας τον γλυκό χαμό που επικρατούσε στο κρεβάτι της. Τα παιχνίδια ήταν σκόρπια απλωμένα και έτοιμα για παιχνίδι. Εκτός από τα παιχνίδια υπήρχαν και μερικά παραμύθια με δράκους. Μάλλον ο Δημήτρης έχει αδυναμία στους δράκους.

faih skorda anexantlito paixnidi

Ανεξάντλητο δημιουργικό παιχνίδι

Η Φαίη Σκορδά είναι από εκείνες τις μαμάδες που επιτρέπουν τον "χαμό" στο σπίτι όταν πρόκειται για τα παιχνίδια των παιδιών της. Άλλωστε οι περισσότεροι παιδαγωγοί αυτό προτείνουν. Τα παιδιά να αφήνονται ελεύθερα ώστε να παίξουν δίχως κανόνες και έλεγχο. Μέσα από αυτό το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν να εξασκούνται στον αυτοέλεγχο, στη λήψη αποφάσεων, την αυτεπίγνωση, την αυτοεκτίμηση και φυσικά την αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά όλα αυτά δεν τα αναγνωρίζουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για αυτά το παιχνίδι είναι κάτι όμορφο, διασκεδαστικό και τα κάνει να νιώθουν ευτυχία και χαρά.

Κάποιοι και κάποιες ίσως τώρα να σκεφτούν, "ναι, καλά, γράφετε για τη Σκορδά που έχει νταντάδες και γυναίκες που της μαζεύουν το σπίτι", όμως εμείς αυτό που θα απαντήσουμε είναι το εξής: Αρκετές φορές, πολλοί από εμάς κρίνουμε εύκολα τους άλλους κάνοντάς τους να νιώθουν και να αισθάνονται ανεύθυνοι γιατί πολύ απλά άφησαν τα παιδιά τους να παίξουν ελεύθερα, ή τεμπέληδες γιατί τα σπίτια τους δεν είναι στην εντέλεια ή γιατί υποθέτουμε ότι υπάρχει κάποιος από πίσω που τα μαζεύει. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει αυτό. Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν την αξία του παιχνιδιού στην ανάπτυξη των παιδιών τους και εφαρμόζουν όλα εκείνα που επιτρέπουν σε ένα παιδί να είναι δημιουργικό, ανεξάρτητο και γεμάτο αυτοπεποίθηση. Σε αυτή την κατηγορία γονιών, ανήκει και η Φαίη Σκορδά, που μόλις κλείσουν τα φώτα από τα πλατό της εκπομπής της είναι μια μαμά σαν όλες μας.

Δείτε μερικές ακόμη φωτογραφίες από το χάος που κατά καιρούς υπάρχει στο σπίτι της μαμάς Φαίης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved