Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τα καλοριφέρ εύκολα και αποτελεσματικά

  • Ηλεκτρική σκούπα
  • Βούρτσα καθαρισμού
  • Πιστολάκι μαλλιών
  • Χάρακας με πανί
Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τα καλοριφέρ εύκολα και αποτελεσματικά

Στα καλοριφέρ συχνά συσσωρεύεται σκόνη που δεν είναι εύκολο να αφαιρεθεί απλά με ένα ξεσκονόπανο.

Γι΄αυτό είναι σημαντικό να αφιερώνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα λίγο χρόνο να τα καθαρίζετε έτσι ώστε η σκόνη να είναι λιγότερη την επόμενη φορά.

«Η ποσότητα σκόνης και βρωμιάς που συγκεντρώνεται στα καλοριφέρ από το μαγείρεμα, το κάπνισμα, ακόμα κι όταν αερίζουμε το σπίτι, μπορεί συχνά να περάσει απαρατήρητη», λέει ο Andrew Collinge, Heating Product Manager στο BestHeating.

Προφανώς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να απομακρύνετε όλη αυτή τη σκόνη από τα καλοριφέρ αλλά τα tips που σας προτείνουμε θα σας διευκολύνουν.

Ηλεκτρική σκούπα

Τα καλοριφέρ τα καθαρίζετε όταν είναι κλειστά. Παίρνετε λοιπόν την ηλεκτρική σκούπα και αφαιρείτε όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη μπορείτε από τη πάνω πλευρά του καλοριφέρ. Προσπαθήστε να ρουφήξετε τυχόν σκόνη και από τα σοβατεπί.

Βούρτσα καθαρισμού

Τοποθετήστε μια πετσέτα κάτω από το καλοριφέρ σας και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού για να αφαιρέσετε τη σκόνη ή τη βρωμιά που έχει παγιδευτεί μέσα. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική βούρτσα καθαρισμού καλοριφέρ είτε να φτιάξετε τη δική σας τυλίγοντας ένα πανί από μικροΐνες γύρω από ένα κομμάτι ξύλου. Απλώς τοποθετήστε τη ανάμεσα στο καλοριφέρ και περάστε αρκετές φορές τα σημεία που δεν έχουν καθαρίσει.

kalorifer

φώτο: pexels.com / Max Vakhtbovych

Πιστολάκι μαλλιών

Μια απλή και εύκολη λύση για τον καθαρισμό του καλοριφέρ είναι και το πιστολάκι μαλλιών. Ρυθμίστε στην ένταση που θέλετε και εστιάστε στις σχισμές του καλοριφέρ. Ο αέρας από το πιστολάκι θα αφαιρέσει αρκετή ποσότητα σκόνης. Μόλις τελειώσετε, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Χάρακας με πανί

Και φυσικά υπάρχει μια παλιά αλλά δοκιμασμένη…συνταγή που δεν είναι άλλη από τον χάρακα και το πανί. Φυσικά αν δεν έχετε χάρακα μπορείτε να βρείτε ένα ξύλο που να μπορεί να εισχωρεί στις φέτες του καλοριφέρ. Και τα πινέλα επίσης, θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τη σκόνη , ειδικά από δύσκολα σημεία.

Με πληροφορίες από το housebeautiful.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved