Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε την βρώμικη κουρτίνα μπάνιου

  • Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε την κουρτίνα μπάνιου;
  • Πώς φεύγει η μούχλα από την υφασμάτινη κουρτίνα;
  • Ποια υλικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε την κουρτίνα μπάνιου
Tips για μαμάδες: Έτσι  θα καθαρίσετε την βρώμικη κουρτίνα μπάνιου

Η πλαστική κουρτίνα μπάνιου λερώνεται εύκολα γι΄αυτό και πρέπει να καθαρίζεται συχνά.

Μια λύση είναι να την αντικαθιστάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς η τιμή της είναι σχετικά προσιτή όμως με την πάροδο του χρόνου το κόστος αυξάνεται. Γι΄αυτό η πλέον συμφέρουσα λύση είναι να την πλένετε εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

«Αντί να ξοδεύετε χρήματα για την αντικατάσταση της κουρτίνας κάθε μήνα, μπορείτε απλά να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο για να την καθαρίσετε», λέει η Lauren Bowen, διευθύντρια στο Two Maids and a Mop .

Υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε μια πλαστική κουρτίνα ντους, και οι δύο είναι αρκετά ανώδυνες και εύκολες.

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Πλύνετε την κουρτίνα του ντους χρησιμοποιώντας ζεστό νερό σε συνδυασμό με ξίδι, σόδα ή απαλό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων. Επιλέξτε ένα από τα τρία καθαριστικά που αναφέρονται παραπάνω. Μην χρησιμοποιείτε και τα τρία ταυτόχρονα. Δεν θέλετε να προκαλέσετε μια δυσάρεστη χημική αντίδραση στο πλυντήριο σας! Στη συνέχεια, κρεμάστε την καθαρή κουρτίνα του ντους πίσω στη ράβδο της για να στεγνώσει.

Πλύσιμο στο χέρι

Μπορείτε επίσης να πλύνετε την πλαστική κουρτίνα χρησιμοποιώντας σόδα και ένα πανί μικροϊνών. Βρέξτε το πανί και στη συνέχεια ρίξτε επάνω του μαγειρική σόδα. Μετά το τρίψιμο, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε στα σημεία που χρειάζεται μέχρι να έχετε μια καθαρή κουρτίνα. Αυτή η διαδικασία αφήνει επίσης ένα ωραίο φρέσκο άρωμα στο μπάνιο.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε την πλαστική κουρτίνα μπάνιου

Η ιδανική συχνότητα ώστε να μην πιάνει μούχλα είναι μια φορά το μήνα είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο ( αν και υπάρχει κίνδυνος να ξεθωριάσουν τα χρώματα). Προσθέστε μια πετσέτα μπάνιου στον κάδο του πλυντηρίου όταν πλένετε την κουρτίνα και αποφύγετε το ζεστό νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved