Tips για μαμάδες: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στο πλύσιμο των σεντονιών

  • Δεν δίνετε προσοχή στους λεκέδες
  • Χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό
  • Δεν αλλάζετε συχνά τα σεντόνια
  • Υπερφορτώνετε το πλυντήριο
  • Πλένετε τα σεντόνια σε λάθος πρόγραμμα πλύσης
Tips για μαμάδες: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στο πλύσιμο των σεντονιών
pexels.com / Mikhail Nilov

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου το 91% των ανθρώπων αλλάζουν τα σεντόνια κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Οι ειδικοί υγείας όμως συνιστούν το άλλαγμα των σεντονιών να γίνεται κάθε εβδομάδα καθώς συσσωρεύονται διάφοροι λεκέδες π.χ. από ιδρώτα, σκόνη, κ.α.

Τα λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα σεντόνια

Εκτός από το άλλαγμα των σεντονιών εξίσου σημαντικό είναι και το πλύσιμο. Μήπως δεν μυρίζουν όμορφα; Μήπως δεν έχουν καθαρίσει; Δείτε λοιπόν τι λάθη πιθανόν κάνετε.

kathariotita sedonion

Δεν δίνετε προσοχή στους λεκέδες

Οι λεκέδες στα σεντόνια δεν είναι τόσο συνηθισμένοι αλλά καλό είναι να τα ελέγχετε πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Τα μαξιλάρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε λεκέδες από μακιγιάζ και βαφές μαλλιών. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων πριν το πλύσιμο καή τρίψτε τους τοπικά.

Χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό

Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν πλένετε τα σεντόνια σας. Πρώτον, εάν χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό, μπορείτε να προκαλέσετε ζημιά καθώς θα απορροφηθεί από τις ίνες του σεντονιού και δεν θα ξεπλυθεί. Με τον ίδιο τρόπο, η χρήση σκληρού απορρυπαντικού μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα. Επιλέξτε λοιπόν την ποσότητα απορρυπαντικού να είναι η κατάλληλη.

Δεν αλλάζετε συχνά τα σεντόνια

Ενώ πολλοί άνθρωποι κάνουν ντους πριν πάνε για ύπνο, τα σεντόνια δεν τα αλλάζουν όσο συχνά θα έπρεπε. Για το σκοπό αυτό, συνιστάται να τα αλλάζετε κάθε δύο εβδομάδες και τους πιο ζεστούς μήνες, μία φορά την εβδομάδα.

kathariotita sedonion1

Υπερφορτώνετε το πλυντήριο

Καλό είναι να ελέγχετε αν τα σεντόνια χωράνε στον κάδο του πλυντηρίου. Αποφύγετε να πιέζετε τα σεντόνια στον κάδο προκειμένου να χωρέσουν. Για να πλυθούν σωστά και να μυρίζουν όμορφα πρέπει να υπάρχει χώρος μέσα στον κάδο.

Πλένετε τα σεντόνια σε λάθος πρόγραμμα πλύσης

Αν πλένετε τα σεντόνια συχνά, δεν χρειάζεται να επιλέγετε υψηλή θερμοκρασία. Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλα τα ρούχα, απλά τα σεντόνια μπορούν να καθαρίσουν και σε θερμοκρασίες μεταξύ 30- 40 C.

Πηγή: stuff.co.nz

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved